Η μπάλα, μετά τη δημιουργία του Κίνγκσλεϊ Κομάν και την επαφή του Έντιν Ζέκα στο 90' της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Γαλλία (2-2 στην "OPAP Arena") για το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στους ομίλους των προκριματικών στο Euro 2024, φαίνεται ότι περνά τη γραμμή του τέρματος του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. 

Αυτό, βεβαίως, είναι σχετικό, διότι όποιος θυμάται το γκολ της Ιαπωνίας με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ένα πραγματικά σημαντικό γκολ αφού εξαιτίας του αποκλείστηκαν οι Γερμανοί πριν τα διπλά παιχνίδια για δεύτερη διαδοχική φορά στη διοργάνωση, αντιλαμβάνεται ότι το μάτι αρκετές φορές μπερδεύεται από τις γωνίες και η πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική για εκατοστά. 



Οι Γάλλοι όντως εξανέστησαν, διότι τους... τσουρούφλισε που δεν έκαναν το "8 στα 8" στον α' όμιλο των προκριματικών για το Euro 2024, τελειώνοντας με επτά νίκες και μία ισοπαλία, αλλά και επειδή έχασαν την ευκαιρία να βρίσκονται στο νούμερο ένα της κατάταξης της FIFA, αφού με νίκη θα το κατόρθωναν. Βέβαια, αυτό θα συνέβαινε για ώρες, καθώς η Αργεντινή νίκησε 1-0 τη Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, και διατήρησε τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη. 

Εθνική Ελλάδας: Τα παράπονα της Γαλλίας για την UEFA


«Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα χρησιμοποιεί όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία» είπε ο Αντουάν Γκριεζμάν μετά το παιχνίδι για το θέμα. 



Από την πλευρά του, ο εκλέκτορας της εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ σημείωσε: «Αυτό που με λυπεί είναι ότι μιλάμε για ένα ματς διεθνούς επιπέδου. Θα μπορούσε να διακυβεύεται η πρόκριση σε αυτό το ματς. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν είχε goal line technology. Γιατί δεν υπήρχε; Προφανώς δε συνάδει με τις απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διαιτητών, υποφέρουν.



Δεν υπήρχε γιατί… κοστίζει ακριβά. Προφανώς και αυτό δεν συνάδει με τις απαιτήσεις στο ανώτερο επίπεδο. Βάζω την θέση μου σε αυτή των διαιτητών. Υποφέρουν. Ο κύριος από το VAR είναι σίγουρος 99% ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, όμως μένει αυτό το 1% που με βάση τις φωτογραφίες… Τέλος πάντων.

Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, δεν ήταν η απουσία Goal Line Technology που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, κάναμε αυτό που έπρεπε για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να θέσουμε τις βάσεις για να το κερδίσουμε».



Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς και ένα από τα πιο έγκυρα σάιτ της Γαλλίας σε θέματα αθλητισμού το RMC Sport.

Στο κείμενο που δημοσιεύει με τίτλο, "Ελλάδα - Γαλλία: Γιατί δεν υπήρξε goal line technology" αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει: "Η μη χρησιμοποίησή του στα προκριματικά του Euro είναι ίσως θέμα οικονομίας για την Ελληνική Ομοσπονδία. Εάν η διοργανώτρια ένωση ενός παιχνιδιού στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για το παιχνίδι, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση της UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA.



Αν και η «OPAP Arena» που θα φιλοξενήσει το 2024 τον τελικό του Conference League είναι εξοπλισμένη και με αυτή την τεχνολογία η διαδικασία έγκρισης προφανώς δεν ξεκίνησε ποτέ και για τον λόγο αυτό κανείς δεν θα μάθει εάν πέρασε ή όχι ολόκληρη η μπάλα.

To μπαλάκι για το ποια παιχνίδια θα έχουν το goal line technology πέφτει στην UEFA".