Οι παγκοσμίου φήμης αθλητές και το κρασί δεν είναι ένας νέος συνδυασμός. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των συνεργασιών που διάσημοι αθλητές συναντώνται με οινοποιεία και αμπελώνες για να λανσάρουν το δικό τους κρασί σήμα κατατεθέν. Ο Λιονέλ Μέσι, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου, ακολουθεί αυτή την τάση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Ο Αργεντινός πήρε μέρος για πρώτη φορά στο παιχνίδι του κρασιού με την πρώτη του συνεργασία το 2012. Ο Μέσι προσεγγίστηκε από το οινοποιείο Valentín Bianchi στη Μεντόζα της Αργεντινής για να λανσάρει μια σειρά κρασιών που ονομάζεται «LEO». Η καμπάνια μάρκετινγκ γύρω από τη σειρά τεσσάρων ποικιλιών κρασιών επικεντρώθηκε στο σύνθημα «Δημιουργική ουσία».

Η δεύτερη συνεργασία ήρθε το 2018 όταν οι οινοπαραγωγοί στο Bodegas Bianchi παρήγαγαν μια σειρά κρασιών που ονομάζεται L10. Και τα τρία κρασιά της σειράς ήταν μονοποικιλιακά κρασιά. Υπήρχαν δύο κόκκινα κρασιά που παρασκευάζονταν από Malbec, ενώ το λευκό κρασί από σταφύλια Torrontés.

Συλλογή κρασιών Lionel Messi 2018

Τα δύο κρασιά ήταν Leo Premium Malbec 2010 και Leo Malbec 2011. Το λευκό κρασί ονομάστηκε Leo Torrontés 2011. Το 2010 παλαίωσε για 12 μήνες σε γαλλική και αμερικανική βελανιδιά και είναι διαθέσιμο για αγορά προς 20 δολάρια στην ιστοσελίδα του Sporting Wine Club. Αυτά τα κρασιά παρασκευάστηκαν στο βραβευμένο οινοποιείο Enzo Bianchi στην κοιλάδα Uco της Αργεντινής.

Ένα άγνωστο ποσοστό των κερδών από αυτές τις δύο συνεργασίες στάλθηκε στο Ίδρυμα Leo Messi, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Lionel Messi.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Συνεργασία Lionel Messi και MM Winemaker

Το 2023, ο Μέσι επιστρέφει στο παιχνίδι του κρασιού με την τελευταία του συνεργασία με την MM Winemakers. Αυτοί οι οινοποιοί έχουν μια βαθιά σχέση με τη γη της Απουλίας στην Ιταλία, όπου η νέα συλλογή βρίσκει την καταγωγή της. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει ήδη μια βαθιά ιταλική σύνδεση με την καταγωγή του και αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος του να αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία του.

Ο Μέσι πήγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει τη συνεργασία. Ανέβασε μια φωτογραφία με επτά κρασιά στη συλλογή και έγραψε: «Σας ευχαριστώ @mmwinemaker για τις υπέροχες συλλογές κρασιών "Lionel". Να σηκώσετε ένα ποτήρι για να γιορτάσετε όλες τις καλές στιγμές. Συγχαρητήρια για το θέμα».

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο της MM Winemaker και κυμαίνεται από 35 έως 544 δολάρια. Τα 16 κρασιά που είναι διαθέσιμα για αγορά στο κατάστημα της MM Winemaker δίνουν πολλές επιλογές στους αγοραστές. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία, με δυνατότητα αποστολής σε όλο τον κόσμο.

Η βασική παραλλαγή των 35 δολαρίων με την ονομασία «Lionel GOAT 10» έχει 12 διαφορετικές επιλογές. Το $120 «Lionel Titanium» έχει δύο επιλογές - Primitive και Syrah. Η παραλλαγή «Lionel Diamond» των 544 δολαρίων έχει επίσης δύο επιλογές – Aglianico del Sannio & Taurasi DOCG. Αυτές οι δύο παραλλαγές φέρουν τη σήμανση 2002 και 2001 αντίστοιχα και ακολουθούν την οινοποιητική παράδοση της Καμπανίας της Ιταλίας. Μια συλλογή κρασιών GOAT για τους μεγαλύτερους όλων των εποχών.