Ξεκίνησε η δημοπρασία για 6 φανέλες του Λιονέλ Μέσι, τις οποίες φορούσε στο Μουντιάλ του Κατάρ με την Εθνική Αργεντινής, σχεδόν έναν χρόνο μετά το πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2022.

Η δημοπρασία γίνεται από τον οίκο Sotheby's και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Τις φανέλες αυτές φορούσε ο Μέσι στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του ομίλου με τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό στους ομίλους, στη συνέχεια  στα νοκ άουτ με Αυστραλία, Ολλανδία, Κροατία και στον τελικό με τη Γαλλία.

Ήδη όπως ανακοίνωσε ο οίκος υπάρχει προσφορά 5,2 εκατ. δολαρίων. Μεγάλος στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν. Τον Σεπτέμβριο του 2022 η φανέλα που φορούσε ο Αμερικανός στον 1ο αγώνα της σειράς των τελικών του NBA πουλήθηκε για 10,1 εκατ. δολάρια.

Η ακριβότερη φανέλα που έχει πουληθεί στο ποδόσφαιρο είναι αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα, στον προημιτελικό του 1986, στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε επί της Αγγλίας με 2-1.

Η φανέλα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε πετύχει ένα αμφιλεγόμενο γκολ που, σύμφωνα με τον ίδιο, όφειλε πολλά στο «χέρι του Θεού», πωλήθηκε τον Μάιο του 2022 στο Λονδίνο για το ποσό των 9,3 εκατ. δολαρίων.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στο πρόγραμμα UNICAS, το οποίο διευθύνεται από το νοσοκομείο παίδων Sant Joan de Déu της Βαρκελώνης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λίο Μέσι, για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.