Σχεδόν έξι μήνες μετά το τελευταίο του παιχνίδι ως προπονήτης της Εφες, ο Εργκίν Αταμάν επιστρέφει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τους πρώην παίκτες του. Αντ' αυτού όμως θα βρει μπροστά του μια Εφές πραγματικό «νοσοκομείο». Συγκεκριμένα, κόντρα στον Παναθηναϊκό οι Τούρκοι θα παραταχθούν χωρίς τους Άντε Ζίζιτς, Ελάιτζα Μπράιαντ, Ντέρεκ Γουίλις, Τιμπόρ Πλάις, Ροντρίγκ Μπομπουά και τον Γουίλ Κλάιμπερν σ' ένα παιχνίδι που το κουπί θα σηκώσουν για άλλη μια φορά οι Σέιν Λάρκιν και ο Ντάριους Τομπσον. 
Ο διάδοχος του προπονητή του Παναθηναϊκού Ερντέμ Τσαν καλείται να ανέβει μέχρι το τέλος της χρονιάς έναν αγωνιστικό «Γολγοθά» καθώς το πρωί της Δευτέρας πληροφορήθηκε ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κλάιμπερν για 6 βδομάδες και του Μπομπουά για 3 βδομάδες αντίστοιχα. 

Εργκίν Αταμάν: «Δεν ξέρω ποιοι θα είναι στο γήπεδο, αλλά θα είναι δύσκολο παιχνίδι»

Παρά τις πολλές απουσίες της Εφές πάντως ο Εργκίν Αταμάν προετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι (05/12 19:30) όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση του. 

«Ο κοούτς έχει το δικό του σύστημα εκεί. ο Ερντέμ Τσαν άλλαξε το σύστημα αλλά οι παίκτες-κλειδιά είναι οι ίδιοι. Ο Λάρκιν είναι παίκτης- κλειδί, αλλά έχουν και τον Ντάριους Τόμπσον, που πήρε τη θέση του Βασίλιε Μίτσιτς. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους τραυματισμούς, μου είπαν ότι έχουν αρκετά προβλήματα. Δεν ξέρω ποιοι θα είναι στο γήπεδο αύριο. Το μόνο που ξέρω είναι πως εμείς δεν έχουμε εδώ και σχεδόν έναν μήνα τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτές τις δύο θέσεις, δίνοντας κάποια λεπτά σε νέους παίκτες. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι σίγουρα. Και οι δύο ομάδες έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική στο Βελιγράδι. Θα είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.»