Πολύ πριν αριβάρει στο Μαϊάμι ο Λιονέλ Μέσι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, από τους αγαπημένους, μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ, αθλητές της "Vogue", επεδείκνυε με υπερηφάνεια τα δίχτυα της Ίντερ, λέγοντας ότι ήταν «δική μου ιδέα» να είναι ροζ. Ο Μπέκαμ δεν διάβαζε βουλωμένο γράμμα, αφού... είναι το βουλωμένο γράμμα, καθώς σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του επηρεάζει τη μόδα σχεδόν δημιουργώντας την - ποιος δεν θυμάται τα εκατοντάδες Κορεατάκια και Γιαπωνεζάκια που συνέρεαν, το καλοκαίρι του 2002, σε κομμωτήρια, κουρεία και μπαρμπέρικα για να πετύχουν τη μοϊκάνα με την οποία εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας.   

Όταν ο Μπέκαμ, λοιπόν, έπεισε τον Μέσι να φορέσει τη ροζ φανέλα, ήταν εμπορικό χιτ από τα λίγα. Με ανακατεμένους, στη συμφωνία, κολοσσούς όπως η Apple, το brand εκτοξεύτηκε και, παρότι οι φανέλες δεν είναι καν η πρώτη πηγή εσόδων, ήταν ευχάριστη η φρενίτιδα για τις πωλήσεις τους, ακόμα και αισθητικά. 

Ο Μέσι έκανε... sold out τα παιχνίδια της Ίντερ Μαϊάμι και φυσικά είναι στις λίστες θεμάτων περιοδικών όπως το «Time», αλλά και η «Vogue», που έβαλε τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι με το νούμερο 10 στα 15 είδη μόδας που επηρέασαν περισσότερο τον κόσμο το 2023. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το κομμάτι της Adidas με τις περισσότερες πωλήσεις για το έτος. 


Λιονέλ Μέσι: Τι έγραψε η "Vogue"


Ο έρωτας της μόδας με το ποδόσφαιρο εκτοξεύτηκε το 2023. Πέρυσι ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του, οδήγησε την ομάδα της χώρας του στη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στην ομάδα Ίντερ Μαϊάμι στο Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, σε μια απροσδόκητη απόχρωση του un–Barbie pink, ξεπούλησε δημιουργώντας μια πλούσια βιομηχανία bootleg.

Τώρα, σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, η επίσημη φανέλα του Μέσι, με το νούμερο 10 του, παραμένει στη λίστα αναμονής στα περισσότερα μεγέθη στον ιστότοπο της Adidas.