Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος τρυματίστηκε σε επεισόδια νωρίτερα έξω από το γήπεδο του Ρέντη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώντας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό

Στο 10-17 του δεύτερου σετ, και με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του League Cup, επήλθε η οριστική διακοπή του παιχνιδιού, αφού έξω από το γήπεδο είχαν ξεκινήσει επεισόδια και η μυρωδιά των δακρυγόνων διαπέρασε το κλειστό γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη". Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά στον αριστερό μηρό ο 30χρονός αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Μία ναυτική φωτοβολίδα χτύπησε τον άντρα των ΜΑΤ στο μηρό, το ΕΚΑΒ κατέφτασε αμέσως αλλά τον παρέλαβε χωρίς τις αισθήσεις του .Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, αλλά ο τραυματίας μεταφέρθηκε επειδή ήταν κοντά στο σημείο των επεισοδίων.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν αμέσως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Επιπλέον, το ΕΚΑΒ διακόμισε στο Τζάνειο με πρόβλημα, εικάζεται αναπνευστικό, και πολίτη που βρέθηκε στο γυμναστήριο. 




Από την Αστυνομία αναφέρθηκε ότι 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση χημικών.







Η μυρωδιά από τα δακρυγόνα πέρασε μέσα στο κλειστό. Ο διαιτητής έδωσε εντολή στους παίκτες των δύο ομάδων να πάνε στα αποδυτήρια και εκείνοι ακολούθησαν την οδηγία του. Έπειτα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια στο ντέρμπι αν δεν καθάριζε τελείως η ατμόσφαιρα.



Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, ζήτησε οριστική διακοπή, κάτι που έγινε κατά τις 22:45, ενώ η Αστυνομία έδωσε το "ΟΚ" στους φιλάθλους που βρίσκονταν στις κερκίδες να φύγουν από τα αποδυτήρια. Στους ελέγχους αργότερα, έκανε εκατοντάδες προσαγωγές, με τους προσαχθέντες να μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ και το Αλλοδαπών. 




.

Olympiakos_Panathinaikos_Renti3
Olympiakos_Panathinaikos_Renti2
Olympiakos_Panathinaikos_Renti1_2
Olympiakos_Panathinaikos_Renti_2