Η 13η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε με ορισμένα σπουδαία αποτελέσματα και συναρπαστικά παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη, η Βίρτους πήρε θριαμβευτική νίκη κόντρα στη Μακάμπι, η Μονακό με ηγέτη Τζέιμς πήρε το διπλό στο Κάουνας ενώ Βαλένθια και Μπασκόνια συνεχίζουν νικηφόρα με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να είναι εξαιρετικός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα του Σφαιρόπουλου. 

Ζαλγκίρις - Μονακό 79-83: Ο Μάικ Τζέιμς το έχει πάρει πάνω του!

Ένας φανταστικός Μάικ Τζέιμς οδήγησε την Μονακό στην 8η νίκη της στη σεζόν κάνοντας τα... πάντα στο παρκέ.

Οι Μονεγάσκοι τα... χρειάστηκαν στην τρίτη περίοδο όπου η Ζαλγκίρις επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι όμως ο Αμερικανός παιχταράς δεν άφησε τους Λιθουανούς να γευτούν τη χαρά της νίκης. 

Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε 89-81: Καρδιοχτύπησαν στο ημίχρονο αλλά έκαναν σπουδαία ανατροπή οι «Μπλαουγκράνα»

Στην πρώτη μεγάλη εμφάνιση του Βίλι Χερνανγκόμεθ στην φετινή Euroleague, η Μπαρτσελόνα δε γινόταν να χάσει.

Παρ' όλο που η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με +12 στο ημίχρονο (38-50) έχοντας σε κέφια τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι Καταλανοί επέστρεψαν εμφατικά στο δεύτερο μέρος και με σερί 51-31 έφτασαν στην 10η νίκη τους ακολουθώντας κατά πόδας τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Βίρτους Μπολόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ 100-90: Με... όργια Σενγκέλια συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της

Με τον Τόκο Σενγκέλια να είναι... πανταχού παρών και τον Μάρκο Μπελινέλι να τα βάζει από παντού, η Βίρτους Μπολόνια έκαμψε και την αντίσταση της Μακάμπι με την ομάδα του Μπάνκι να αποδεικνύει λάθος όσους πιστεύουν ότι θα... ξεφουσκώσει.

Η παραγωγικότητα των Ιταλών στην τρίτη περίοδο ήταν το κλειδί για να βρεθούν μπροστά και από εκεί και έπειτα διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την κατάσταση φτάνοντας σε θριαμβευτική «κατοστάρα». 

Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας 87-85: Ο Γκεντράιτις δεν κατάφερε να χαλάσει τη βραδιά του Ρογκαβόπουλου

Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να σημειώνει 14 πόντους με 4/6 τρίποντα και να κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Ιβάνοβιτς, η Μπασκόνια πήρε μια άκρως απαιτητική νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Έλληνας φόργουορντ έστειλε τη διαφορά στο +10 (84-74) με 1:49' για το φινάλε όμως οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν τα παράτησαν και έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη με τον Γκεντράιτις να αστοχεί σε τρίποντο buzzer beater. 

Βιλερμπάν - Βαλένθια 55-78: Δε λέει να σηκώσει κεφάλι η ομάδα του Ποτσέκο

Η Βαλένθια δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Βιλερμπάν και πανηγύρισε ακόμη μια νίκη που την στέλνει στη δεκάδα και πάνω από τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερα χαμηλό ρυθμό μέχρι το ξέσπασμα του Κρις Τζόουνς στην τελευταία περίοδο με τον Αμερικανό να πατάει το γκάζι για τα καλά κόντρα στην πρώην ομάδα του. 

Η βαθμολογία της Euroleague

1. Ρεάλ Μαδρίτης 12-1
2. Μπαρτσελόνα 10-3
3. Βίρτους Μπολόνια 9-4
4. Μπασκόνια 8-5
5. Μονακό 8-5
6. Παρτιζάν 7-6
7. Ολυμπιακός 7-6
8. Βαλένθια 7-6
9. Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-6
10. Αναντολού Εφές 7-6
11. Παναθηναϊκός 6-7
12. Φενέρμπαχτσε 6-7
13. Μπάγερν 6-7
14. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-8
15. Αρμάνι Μιλάνο 4-9
16. Ερυθρός Αστέρας 4-9
17. Βιλερμπάν 2-11
18. Άλμπα Βερολίνου 2-11