Η φάση του 70' συμπυκνώνει τη... χρονιά της Νάπολι, η οποία ηττήθηκε 1-0 το βράδυ της Παρασκευής, 8 Δεκεμβρίου, από τη Γιουβέντους στο "Allianz Stadium" για τη 15η αγωνιστική της Serie A. Ο Βόιτσεχ Σέτσνι επιδόθηκε σε στραβοκλωτσιά στο ελεύθερο και η μπάλα, ύστερα από κεφαλιά του Ματέο Πολιτάνο, έφτασε στον Βίκτορ Όσιμεν, ο οποίος σταμάτησε εκπληκτικά την μπάλα και σκόραρε με πλασέ. Ωστόσο, ήταν για λίγο ακάλυπτος. 

Φυσικά, αν η ζωή ντυθεί με μεταφυσική και δεισιδαιμονίες δεν θα υπάρχει άλλος χρόνος από το να αναλογίζεται ο άνθρωπος την κακοδαιμονία, παρ' όλα αυτά ουδείς θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι σε παρόμοια φάση την περασμένη σεζόν, ο Νιγηριανός επιθετικός δεν θα καλυπτόταν. 

Όπως και να έχει, η Γιουβέντους έφτασε με αυτήν τη νίκη τους 36 βαθμούς και πέρασε προσωρινά πρώτη, με ένα πόντο διαφορά από την Ίντερ, η οποία θα ρεφάρει σε παιχνίδια στις 21:45 του Σαββάτου, 9 Δεκεμβρίου, με αντίπαλο την Ουντινέζε στο "Σαν Σίρο". 



Η Νάπολι αναγνώριζε τη σημασία του παιχνιδιού και η τέταρτη θέση με τους 24 βαθμούς, 11 κάτω από την πρωτοπόρο Ίντερ, δεν ήταν απαγορευτική για να έχουν την πεποίθηση οι παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι ότι θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη χρονιά -τι ποιο φωτεινό σημάδι, άλλωστε, από μια νίκη στο Τορίνο; Στο 39' οι "παρτενοπέι" είχαν σπουδαία ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά ο Στσέσνι έκανε εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Τζιοβάνι ντι Λορέντσο, αφού έβγαλε το πλασέ του με το ένα χέρι. Νωρίτερα, στο 28', ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια έχασε τρομερή ευκαιρία στην αντεπίθεση, στέλνοντας την μπάλα πολύ άουτ σε τετ α τετ. Η Γιουβέντους είχε τη δική της καλή στιγμή, με το ψαλιδάκι του Γουένστον ΜακΚένι που πέρασε άουτ στο 19' και χρειάστηκε δεύτερη κατοχή στο 51' για να βρει το γκολ της νίκης με την κεφαλιά του Γκάτι, αφού η άμυνα της Νάπολι δεν πρόλαβε να στηθεί, όταν έγινε η πάσα μετά την απόκρουση από το πλάγιο, για να μαρκάρει τους προωθημένους της "Κυρίας"





Η Γιουβέντους, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει πρόβλημα αν ο τραυματισμός του Ντούσαν Βλάχοβιτς, που αντικαταστάθηκε στο 70', είναι σοβαρός, δεν χρειάστηκε να απειλήσει άλλο, παίρνοντας μια νίκη-ονείρωξη για ό,τι πρεσβεύει το ιταλικό ποδόσφαιρο. 

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Στσέσνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, ΜακΚένι (90+2' Ίλινγκ Τζούνιορ), Καμπιάσο (90+2' Ρουγκάνι), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (83' Σάντρο), Βλάχοβιτς (70' Μίλικ), Κίεζα (83' Κεν).
Νάπολι (Β. Ματσάρι): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Νάταν (72' Τζανόλι), Χέσους, Ανγκισά, Λομπότκα (86' Καζίστ), Ζιελίνσκι, Πολιτάνο (72' Άλεξ Σάντρο), Κβαρατσχέλια (87' Σιμεόνε), Όσιμεν.