Οι φίλοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχαν... πολλά και ενδιαφέροντα να κρατήσουν από τη δράση του Σαββάτου με πιο θεαματική στιγμή όλων το... buzzer beater του Μουριέλ που χάρισε τη νίκη στην Αταλάντα κόντρα στη Μίλαν. 

Η Ίντερ πήρε εύκολη νίκη κρατώντας τα... σκήπτρα στη Serie A, κάτι που η Ρεάλ δεν είναι σίγουρη ότι θα το καταφέρει αυτή την αγωνιστική χάνοντας βαθμούς από την Μπέτις ενώ στη Γερμανία πέραν της εκκωφαντικής πεντάρας της Άιντραχτ στην Μπάγερν υπήρξε το σημαντικό διπλό της Λειψίας στο Signal Iduna Park απέναντι στην Ντόρτμουντ.

La Liga: Σκόραρε ξανά ο Μπέλιγχαμ αλλά η Ρεάλ δεν πέρασε από την έδρα της Μπέτις

Σκληρή αποδείχθηκε η Ανδαλουσία στην Ρεάλ Μαδρίτης η οποία αν και προηγήθηκε με γκολ του Μπέλιγχαμ στο 53' δεν κατάφερε να περάσει αλώβητη από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» χάρη στο γκολ ισοφάρισης του Ρουιμπάλ σε ένα παιχνίδι που ήταν εξαιρετικός ο Ίσκο.

Ακόμη, η Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε... αέρα από την έδρα της Βιγιαρεάλ με 3-0 και ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου του Champions League απέναντι στην Ίντερ.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Αλαβές - Λας Πάλμας 0-1 (Ροντρίγκεζ 31')
Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Ρουίμπαλ 66' - Μπέλιγχαμ 53')
Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-3 (Μερίνο 38', Θουμπιμέντι 41', Κούμπο 45+4')

Serie A: Ο Μουριέλ μπλόκαρε το κυνήγι της Μίλαν στους πρωτοπόρους, παραμένει στην κορυφή η Ίντερ

Στο Μπέργκαμο ενώ όλα έδειχναν πως η Μίλαν θα ελαχιστοποιούσε τη χασούρα παίρνοντας την ισοπαλία από την Αταλάντα, ήρθε το γκολ του Μουριέλ στο 90+5, δύο λεπτά μετά την αποβολή του Καλάμπρια για να δώσει μεγάλη νίκη στην Αταλάντα.

Έτσι η Μίλαν έχασε έδαφος στο κυνήγι της πρώτης θέσης, εκεί που μετά το εύκολο 3-0 επί της Ουντινέζε βρίσκεται η Ίντερ την οποία είχε περάσει προσωρινά η Γιουβέντους μετά τη νίκη της το βράδυ της Παρασκευής στο ντέρμπι κόντρα στη Νάπολι.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Βερόνα - Λάτσιο 1-1 ( Χένρι 70' - Ζακάνι 23')
Αταλάντα - Μίλαν 3-2 (Λούκμαν 38', 55', Μουριέλ 90+5' - Ζιρού 45+3, Γιόβιτς 80')
Ίντερ - Ουντινέζε 4-0 (Τσαλχάνογλου 37', Ντιμάρκο 42', Τουράμ 44', Λ. Μαρτίνεζ 84')

Bundesliga: Συντριβή της Μπάγερν, άλμα τετράδας της Λειψίας στο Ντόρτμουντ, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη η Ουνιόν!

Τα βλέμματα στην Bundesliga έχουν πέσει δικαιολογημένα στη συντριβή της Μπάγερν από την Άιντραχτ Φρανφούρτης όμως συνέβησαν και άλλα στη Γερμανία.

Σημαντικότερο όλων το διπλό... τετράδας της Λειψίας στην έδρα της Ντόρτμουντ αλλά και η επιστροφή στις νίκες για την Ουνιόν (που αγωνίζεται στο Champions League) η οποία ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Άιντραχτ - Μπάγερν 5-1 (Μαρμούς 12', Ντίνα Εμπιμπέ 31', 50', Λάρσον 36', Κνάουφ 60' - Κίμιχ 44')
Βέρντερ Βρέμης - Άουγκσμπουργκ 2-0 (Σταρκ 39', Ντουκς 65')
Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 0-1 (Γκρέγκοριτς 74')
Ουνιόν Βερολίνου - Γκλάντμπαχ 3-1 (Φόλαντ 24', Χόλερμπαχ 50', Κάουφμαν 75' - Πλεά 77')
Χάιντενχαϊμ - Ντάρμσταντ 3-2 (Σόπνερ 42', Μαϊνκά 69', 71' - Σκάρκε 52', Μαλόνεϊ (αυτογκόλ) 60')
Ντόρτμουντ - Λειψία 2-3 (Σούλε 45+6', Φούλκρουγκ 90+3' - Μπενσεμπαϊνί (αυτογκόλ) 32', Μπαουμγκάρτνερ 54', Πόουλσεν 90+1)