Το πρόγραμμα της Κυριακής στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχε μόνο νίκες για τις πρωτοπόρους σε Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία με τη μάχη της Bundesliga ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν να κρατά για τα καλά αφού αμφότερες κέρδισαν.

Στη La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε προσωρινά κορυφή αναμένοντας το αποτέλεσμα της Χιρόνα με την Αλαβές ενώ στη Serie A η Ίντερ πήρε μεγάλο διπλό στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο, η Μίλαν διατηρήθηκε στην τρίτη θέση μετά από εύκολη νίκη ενώ η εντυπωσιακή Μπολόνια νίκησε και τη Ρόμα μπαίνοντας σφήνα στην τετράδα!

La Liga: Πάτησε κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης, νέο «μπλόκο» της Μπέτις

Η δράση στην Ισπανία έκλεισε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί διά περιπάτου της Βιγιαρεάλ πατώντας, έστω και προσωρινά, κορυφή με τον Μπέλιγχαμ να σκοράρει ξανά αλλά τους «Μερένχες» να ανησυχούν για την κατάσταση του Αλάμπα ο οποίος φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο. Στο ντέρμπι των άλλων δύο... Ρεάλ, η Μπέτις φρέναρε τη Σοσιεδάδ αφήνοντάς την στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας

Αλμερία - Μαγιόρκα 0-0
Μπέτις - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
Λας Πάλμας - Κάντιθ 1-1 (Πεχίνο 7' - Κ. Ράμος 83')
Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ 4-1 (Μπέλιγχαμ 25', Ροντρίγκο 38', Μ. Ντίαθ 64', Μόντριτς 68' - Μοράλες 54')

Bundesliga: Θρίαμβοι Λεβερκούζεν και Μπάγερν, ανεβαίνει η Φράιμπουργκ

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δεν λέει να αφήσει το πόδι από το γκάζι και σκόρπισε με 3-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το δίδυμο Βιρτς - Μπόνιφας συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις για τις «Ασπιρίνες» με την τριπλέτα τερμάτων να συμπληρώνεται από το ίσως πιο φορμαρισμένο δεξί μπακ της Ευρώπης, Τζέρεμι Φρίμπονγκ.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας συνεχίζει η Μπάγερν η οποία θριάμβευσε απέναντι στη Στουτγκάρδη με τον Χάρι Κέιν να ηγείται της... λαβωμένης ομάδας του Τούχελ.

Στην τρίτη αναμέτρηση της ημέρας η Φράιμπουργκ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της για την Bundesliga κρατώντας ισάριθμες φορές ανέπαφη την εστία της με την φετινή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League να συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας 

Φράιμπουργκ - Μάιντς 2-0 (Γκρέγκοριτς 72', Σάλαϊ 90+5')
Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0 (Μπόνιφας 14', Φρίμπονγκ 51', Βίρτς 57')
Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-0 (Κέιν 2', 55', Κιμ Μιν-Ζάε 63')

Serie A: Σπουδαίο διπλό για την Ίντερ, εύκολα η Μίλαν, σφήνα στην τετράδα η Μπολόνια

Με γκολ των Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Τουράμ η Ίντερ πήρε μεγάλο διπλό απέναντι στη Λάτσιο (0-2) και παρέμεινε στην κορυφή της Serie A ανοίγοντας παράλληλα τη διαφορά από τη δεύτερη Γιουβέντους στο +4.

Τρίτη συνεχίζει η Μίλαν χάρη στην εύκολη επικράτησή της απέναντι στη Μόντσα ενώ η Μπολόνια κέρδισε τη Ρόμα του Μουρίνιο και μπήκε σφήνα στην τετράδα σε ένα ντέρμπι που στιγματίστηκε από τα θλιβερά επεισόδια πριν την αναμέτρηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μίλαν - Μόντσα 3-0 (Ράιντερς 3', Σίμιτς 41', Όκαφορ 76')
Ουντινέζε - Σασουόλο 2-2 (Λούκα 36', Περέιρα 55' - Μπεράρντι 75', 88')
Φιορεντίνα - Βερόνα 1-0 (Μπελτράν 78')
Μπολόνια - Ρόμα 2-0 (Μορό 37', Κρίστενσεν (αυτογκόλ) 49')
Λάτσιο - Ίντερ 0-2 (Λ. Μαρτίνεζ 40', Τουράμ 66')