Στην κορυφή της Volleyleague βρέθηκε ξανά ο Παναθηναϊκός, ύστερα από την εντός έδρας νίκη 3-0 επί του Φοίνικα Σύρου για την έκτη αγωνιστική της Volley League. Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 20 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ολυμπιακό. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο κεντρικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Πετρέας, έδωσε αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια του Ρέντη

Ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του 3-0 επί της ουραγού Κηφισιάς, πέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, κάτω από τον τρίτο Μίλωνα, ο οποίος νίκησε εντός έδρας 3-1 σετ την Καλαμάτα. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το παιχνίδι Πήγασος Πολίχνης-Άθλος Ορεστιάδας στις 17:00 τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου. 



Σε ό,τι αφορά την Α1 βόλεϊ Γυναικών, ο ΑΟ Θήρας οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας ύστερα από εννιά παιχνίδια στο πρωτάθλημα με 22 βαθμούς, ενώ από 21 έχουν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η τέταρτη ΑΕΚ έμεινε στους 19 ύστερα από την ήττα της, 3-1 σετ, από την εκπληκτική Θέτιδα: Τα αποτελέσματα (9η αγωνιστική): Ολυμπιακός-Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων 3-0, ΑΟ Λαμίας 2013 - ΑΟ Ηλυσιακός 3-1, ΠΑΟΚ - ΑΣ Άρης 3-0, ΑΟ Θήρας - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 3-0, ΑΣΠ Θέτις - ΑΕΚ 3-1, ΟΦΑ Απολλώνιος - Παναθηναϊκός ΑΟ 0-3. 

Πόλο Ανδρών: Πέρασε πρώτος παρά την ήττα ο Πανιώνιος, είπε "αντίο" ο Απόλλων Σμύρνης 


Μπορεί ο Πανιώνιος να έχασε 9-8 από την Τριέστε στην Τεργέστη της Ιταλίας, αλλά πέρασε πρώτος από τον όμιλό του στο Eurocup πόλο Ανδρών, αφού η Ορτίτζια νίκησε 18-12 την Πρίμορατς Κότορ και πήρε τη δεύτερη θέση και, ανατρέποντας τη διαφορά των πέντε γκολ που είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι, το εισιτήριο για τους "16". Ο Πανιώνιος τερμάτισε με 11 βαθμούς στον Δ' όμιλο, Ορτίτζια και Πρίμορατς συγκέντρωσαν από 9. 

Σε ό,τι αφορά τον Β' όμιλο, ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε 19-15 από τη Βάσας στη Βουδαπέστη και τερμάτισε στην τελευταία θέση, με έξι ήττες σε ισάριθμα ματς. Υπήρξε, παρ' όλα αυτά, ανταγωνιστικός. Αυτά είναι τα τελευταία παιχνίδια που έδωσαν ελληνικές ομάδες, αφού πλέον το πόλο λικνίζεται στο ρυθμό των Εθνικών, με Άντρες και Γυναίκες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (των Αντρών στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας από τις 4 έως τις 16 Ιανουαρίου του 2024, των Γυναικών στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας από τις 5 έως τις 13 του ίδιου μήνα), αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου από τις 2 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024 στην Ντόχα. 

Handball Premier: Χέρι χέρι Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Στην Handball Premier η κορυφή της βαθμολογίας έχει... συγκατοίκηση, αφού Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν 20 βαθμούς σε 10 παιχνίδια, ένα παιχνίδι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν δύσκολη νίκη επί του πέμπτου ΠΑΟΚ, 26-23, ενώ η "Ένωση" έκανε... παρέλαση στην έδρα του Αερωπού, 39-17. Τα ΑΣΕ Δούκα έχασαν έδαφος στη Νίκαια με την ισοπαλία 30-30 με τον Ιωνικό και επέτρεψαν στη Δράμα, που πέρασε από το Άργος νικώντας 31-28 τον Διομήδη, να τα πιάσει στην τρίτη θέση. Ο Πανελλήνιος έχασε στο Πεδίον του Άρεως και από τον Ζαφειράκη, 24-23, και παραμένει ουραγός στη βαθμολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για το 2023. Τα αποτελέσματα (11η αγωνιστική): Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας - ΓΑΣ Κιλκίς 28-16, Διομήδης Άργους - BIANCO MONTE Δράμα 28-31, Ολυμπιακός / Ξυνή - ΠΑΟΚ 26-23, Αερωπός MANDYNAMIC - ΑΕΚ 17-39, Ιωνικός - ΑΣΕ Δούκα 30-30, Πανελλήνιος - Ζαφειράκης 23-24.