Πολλά μπορεί να είχαν κριθεί από τις προηγούμενες αγωνιστικές, όμως την τελευταία αγωνιστική το θέαμα ήταν συναρπαστικό. Και αυτό χάρη στον «όμιλο του θανάτου» από τον οποίο μπορεί να έχει επιβιώσει η Ντόρτμουντ, όμως οι... εναλλαγές στο ποια ομάδα θα την ακολουθούσε ήταν συνεχόμενες.

Η Μίλαν έδειξε πως το βάρος της φανέλας της στην Ευρώπη είναι ώρες ώρες αρκετό προκειμένου να αφυπνιστούν οι παίκτες της και να δράσουν στα κρίσιμα με τους «Ροσονέρι» να στέλνουν την αξιόμαχη Νιουκάστλ πίσω στις εγχώριες διοργανώσεις και την Παρί Σεν Ζερμέν στην φάση των 16 του UEFA Champions League.

Οι «Παριζιάνοι» προκρίθηκαν ως δεύτεροι καθώς σταμάτησαν στον εντυπωσιακό Κόμπελ και δεν πήραν το διπλό που τόσο ήθελαν στο Signal Iduna Park.

Έμφραγμα η Νιουκάστλ, ανάσα για Παρί!

Η Νιουκάστλ αν και προηγήθηκε χάρη σε φανταστικό σουτ του Ζοέλιντον, δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Σε μια φάση δείγμα της οξυδέρκειας του Ζιρού, η Μίλαν βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Πούλισικ και οι «Καρακάξες» βρίσκονταν από το «ζενίθ» στο «ναδίρ».

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι βρήκαν θάρρος και μετά από συνδυασμό των δύο αλλαγών, Όκαφορ και Τσουκουέζε, ο Νιγηριανός με σπουδαίο πλασέ βρήκε γκολ πρόκρισης στο Europa League. 

Αυτό το 1-2 στον αγγλικό βορρά έδωσε μια ανάσα ζωτικής σημασίας για την Παρί η οποία έχοντας την ισοβαθμία με τους Ιταλούς, δεν χρειαζόταν απαραίτητα το διπλό για να προκριθεί. 

Μπορεί οι Γάλλοι να καρδιοχτύπησαν χάρη στο γκολ του Αντεγέμι που τους έβαλε πίσω, όμως ο Ζαϊρ-Εμερί ισοφάρισε αρκετά γρήγορα ενώ ο Εμπαπέ είδε τον VAR να ακυρώνει το δικό του 1-2 και να ελαχιστοποιεί τις ελπίδες της Παρί για την πρωτιά.

Ο «Δράκος» Γκαλένο έστειλε την Πόρτο στους 16, παρέα με την Μπαρτσελόνα

Αυτό που κάνει η Σαχτάρ τηρουμένων των αναλογιών είναι αξιομνημόνευτο καθώς λόγω του πολέμου έχει στηριχθεί αποκλειστικά σε γηγενείς παίκτες και έφτασε μία ανάσα από τους 16 του UEFA Champions League. Όμως ο Γκαλένο είχε άλλη άποψη. 

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε το προβάδισμα εις διπλούν, καθώς η Σαχτάρ είχε ισοφαρίσει με γκολ που διδάσκεται ως... παράδειγμα προς αποφυγή καθώς οι παίκτες της Πόρτο σταμάτησαν χωρίς να σφυρίξει ο διαιτητής βλέποντας τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι. Εν τέλει μετά το 3-1 του Ταρεμί, τα πράγματα έγιναν αρκετά εύκολα για τους Πορτογάλους.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπαρτσελόνα έχοντας καθαρίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική, δεν εμφανίστηκε στην Αμβέρσα με την Αντβέρπ να φτάνει σε ιστορική νίκη κόντρα στο... φάντασμα των «Μπλαουγκράνα».

Η Ατλέτικο την πρωτιά από τη Λάτσιο

Η Λάτσιο αν και είχε ευκαιρίες δεν κατάφερε να ζορίσει την Ατλέτικο η οποία έχοντας από νωρίς προβάδισμα χάρη σε γκολ του Γκριεζμάν, πήρε τη νίκη φτάνοντας πανηγυρικά στην πρωτιά.

Στο άλλο αποτέλεσμα του ομίλου η Σέλτικ πήρε τη νίκη με 2-1 με τον Λουίς Πάλμα να σκοράρει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Λειψία - Γιουνγκ Μπόιζ 2-1
Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι 2-3
Αντβέρπ - Μπαρτσελόνα 3-2
Πόρτο - Σαχτάρ 5-3
Σέλτικ - Φέγενορντ 2-1
Ατλέτικο - Λάτσιο 2-0
Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
Νιουκάστλ - Μίλαν 1-2