Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι με τους Ιντιάνα Πέισερς έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην ιστορία των Μπακς αλλά και του NBA, παίρνοντας τη "σκυτάλη" από τον Καρίμ Αμπντουλ Τζαμπάρ του μύθου του Μιλγουόκι.

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ένα όνομα μία ιστορία για τους Μιλγουόκι Μπακς

Ρωτώντας κάποιον κάτοικο στο Μιλγουόκι κάποια χρόνια πριν ποιος είναι ο μύθος των Μιλγουόκι Μπακς, όλοι θα σου δώσουν μία απάντηση. Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο άνθρωπος που στηρίχθηκε πάνω του μια ολόκληρη πόλη και κατα συνέπεια όλη η ομάδα. Ο παίκτης που έφερε τον πρώτο τίτλο στην πόλη και κατείχε τα περισσότερα ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε τα ρεκόρ του Τζαμπάρ και τα "σμπαράλιασε"

Κάπου εκεί όμως, ήρθε περίπου 40 χρόνια μετά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να αρχίσει να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην ιστορία του Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους περισσότερους πόντους της ομάδας έχοντας 16.953 έναντι των 14.211 του Τζαμπάρ κι έχει όλο το χρόνο μπροστά του να φτάσει το ρεκόρ αυτό στα ύψη. Βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα περισσότερα εύστοχα σουτ στην ιστορία των Μπακς με 6151, αφήνοντας πίσω του τον "θρύλο" Τζαμπάρ με 5902.  Στην πρώτη θέση και με τις περισσότερες ασίστ βρίσκεται ο Γιάννης με 3.491, αφήνοντας πίσω του τον Πολ Πρέσι με 3272.



Δεν θα μπορούσε να λείπει από την κορυφή των περισσότερων μπλοκ της ομάδας ο "Greek Freak" με τα 935 που έχει κάνει, με τον Άλτον Λίστερ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 804, ενώ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια και κατά συνέπεια με τα περισσότερα λεπτά στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς. Κατέχει τη πρώτη θέση και στα περισσότερο triple double στην ιστορία του Μιλγουόκι, αφήνοντας γι' άλλη μια φορά στη δεύτερη θέση τον Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, με 35 έναντι 8. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Ιντιάνα έχει πλέον τους περισσότερους πόντους σ' ένα παιχνίδι στη κανονική διάρκεια της σεζόν αλλά και τα Playoffs, όπως και τους περισσότερους πόντους συνολικά αντίστοιχα σε Playoff και στα παιχνίδια μέσα στη σεζόν, ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότεινος ο Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ



Τα ρεκόρ που έσπασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς:


Δεν ήταν ένα και δύο τα ρεκόρ που κατέρριψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ιντιάνα καθώς πέραν των πόντων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε και κάποια ειδικά ρεκόρ στην αναμέτρηση , φιλώντας το σήμα των Μπακς μετά τους 64 πόντους που σημείωσε.



Ξεπέρασε τον Μάικλ Ρεντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους 64 πόντους που πέτυχε κόντρα στους Πέισερς

Σ' ένα παιχνίδι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να καταρρίψει ρεκόρ 17 χρόνων στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, καθώς με τους 64(!) πόντους που πέτυχε, έβαλε τους περισσότερους πόντους σ' ένα παιχνίδι, ξεπερνώντας τον Μάικλ Ρεντ που είχε 57 πόντους το 2006 κόντρα στους Γιούτα Τζαζ. 


Η ξεχωριστή "αγάπη" του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Ιντιάνα Πέισερς

Τα ρεκόρ βεβαίως δεν σταματάνε εκεί για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει την "αγάπη" του στους Ιντιάνα Πέισερς μιας και έγινε ο πρώτος πάικτης στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει τρεις 50άρες κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα. Οι δύο μάλιστα από αυτές είναι τη φετινή σεζόν, με την πρώτη να είναι στις 10/11 στην ήττα της ομάδας του με 126-124. 


Ρεκόρ σε όλο το NBA οι 64 πόντοι σε μόλις 28 προσπάθειες

Ο "Greek Freak" έσπασε όλα τα ρεκόρ και στην ιστορία του NBA μιας και οι 64 πόντοι που πέτυχε, προήλθαν από 28 προσπάθειες(20/28) με την αμέσως προηγούμενη να είναι σε 30 προσπάθειες. Ρεκόρ αποτελούν και οι 24(!) εύστοχες βολές που πέτυχε, με τις 19 να αποτελούν το προηγούμενο αμέσως ρεκόρ.