Η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης κλείνοντας απογοητευτικά την πορεία της στην φάση των ομίλων του Europa League, όσο εντυπωσιακά την ξεκίνησε.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ στο άντρο της Μπράιτον στην πρεμίέρα της στους ομίλους του Europa League. Διθύραμβοι για την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αλλά αυτό αποδείχθηκε πως ήταν ένα μεμονομένο παιχνίδι. Γιατί δεν υπήρξε συνέχεια. Για να φτάσει η Ένωση να ηττηθεί 3-1 στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ και να πει αντίο.

Ο λόγος της αποτυχίας είναι απλός. Το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η "Opap Arena".

Τρία ματς έδωσε μπροστά στο κοινό της, μόλις έναν βαθμό κατάφερε να πάρει. Ήταν το 1-1 με τον Άγιαξ, ο οποίος μάλιστα εκείνη την εποχή ήταν σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση.




Στην συνέχεια η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ηττήθηκε 2-0 από την Μαρσέιγ αλλά και 1-0 από την Μπράιτον.



Πηγαίνοντας πιο πίσω, στα προκριματικά του Champions League, η ΑΕΚ έφερε 2-2 στο εντός με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ αλλά και 2-1 από την Αντβέρπ.
Αυτό δείχνει πως για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, αντί η νέα έδρα να γίνει "όπλο" αποτέλεσε το βασικό συστατικό στην αποτυχία της.
Καθώς στην φάση των ομίλων του Europa League, αν έπαιρνε μια νίκη στο ένα από τα τρία παιχνίδια που έδωσε μπροστά στο κοινό της, θα είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση!