Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στην Ολλανδία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League γράφτηκε ιστορία από πλευράς "Αίαντα" με τον Ζόρελ Χάτο να κάνει ένα απίστευτο ρεκόρ.

Θα φέρει κι άλλα ρεκόρ η ακαδημία του Άγιαξ

Σε μία ομάδα όπως ο Άγιαξ που φημίζεται για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ακαδημία είναι ίσως και φυσιολογικό αυτό που συνέβη. Είναι μια ομάδα που κινείται στους ρυθμούς της ακαδημίας του, προσπαθώντας κάθε χρόνο να "βγάλει" καινούργια ταλέντα που τα επόμενα χρόνια θα μοσχοπωληθούν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία του Άγιαξ ο Ζόρελ Χάτο, κάνοντας το ρεκόρ κόντρα στην ΑΕΚ

Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός του 'Αγιαξ Ζόρελ Χάτο έγραψε ιστορία την ομάδας του "Αίαντα", καθώς έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Για την ακρίβεια ο νεαρός αμυντικός αγωνίστηκε ως αρχηγός σε ηλικία 17 ετών και 282 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Ματίας Ντε Λιχτ που ήταν 18 ετών και 347 ημερών. Είναι ένα ρεκόρ που θα ζήλευε ακόμα και ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ, θρύλος της ομάδας του Άγιαξ.
Ο προπονητής του Άγιαξ τον εμπιστεύτηκε με τον "μικρό" να τον δικαιώνει καθώς βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας και κράτησε μακριά από τα "στάνταρ" του τον Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ.