Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει τη διακριτική ευχέρεια να διαλέγει ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες, τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τον Γιούρι Λοντίγκιν. 

Ο "ήρωας" Μπρινιόλι κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού

Ο Μπρινιόλι έχει πραγματοποιήσει απίστευτες εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο παρελθόν και δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στις εκτιμήσεις του κόσμου. Είναι από τους τερματοφύλακες που είναι εξαιρετικοί με τη μπάλα στα πόδια βοηθώντας την ανάπτυξη της επίθεσης της ομάδας. Εκτός αυτού όμως έχει κάνει και σωτήριες επεμβάσεις σε σημαντικά παιχνίδια του "τριφυλλιού" κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. 


Τα λάθη του Μπρινιόλι σε Ελλάδα και Ευρώπη που "κλόνισαν" την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς

Με τον Μπρινιόλι να είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, έφτασε να γίνει ο μοιραίος, κάνοντας λάθη που κόστισαν σημαντικά στον Παναθηναϊκό. Αρχικά στο παιχνίδι με τη Ρεν στη Γαλλία, ο Ιταλός πορτιέρε είχε μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τους πράσινους να κυνηγούν από νωρίς το σκορ.



Στη συνέχεια ήρθε το παιχνίδι κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού προσπάθησε να βοηθήσει στο build up της ομάδας αλλά ένα μοιραίο λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε με την πίεση του ο Μορόν έφεραν τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ, με το τελικό 2-0 να φέρνει τη δεύτερη φετινή ήττα των πράσινων στη Super League. 

Η στήριξη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Μπρινιόλι μετά τον αγώνα με τον Άρη

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως όφειλε στήριξε στη συνέντευξη τύπου με τον Άρη τον τερματοφύλακα του, αναφέροντας πως ήταν ένα λάθος όπως τα πολλά που γίνονται στο ποδόσφαιρο και ότι απλά μας έφερε πίσω στο σκορ, αφήνοντας αιχμές στους μεσοεπιθετικούς της ομάδας που δεν βρήκαν τις ευκαίριες να σκοράρουν. Είχε ήδη βέβαια στο μυαλό του την αντικατάσταση του παίκτη του από τον έτερο γκολκίπερ της ομάδας τον Γιούρι Λοντίγκιν.



Η ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Λοντίγκιν κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα για το Europa League

Κάπου εκεί δόθηκε ο Μπρινιόλι έχασε τη θέση του βασικού, με τον Γιούρι Λοντίγκιν να ξεκινάει βασικός στο κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση της ομάδας στα playoff του Europa Conference League κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Εκεί ο τερματοφύλακας από τη Ρωσία στην πρώτη φάση που χρειάστηκε να επέμβει τα έκανε "θάλασσα" με αποτέλεσμα η Μακάμπι να βρει το γκολ που χρειαζόταν για να πάρει την πρόκριση τελικά με 1-2 σκορ. 


Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός με τους τερματοφύλακες του να έχουν μεγάλη ευθύνη

Εκεί που ο Παναθηναϊκός ήταν ένα βήμα από τρίτη θέση στην Ευρώπη και τα playoff του Europa Conference League, βρέθηκε να μένει τέταρτος και εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μάλιστα, εκεί που είχε στο μυαλό του να ανανεώσει και τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας, τώρα έχει μπει σε σκέψεις αν αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό, βλέποντας και τους δύο να κάνουν μοιραία λάθη σε ματς- ορόσημα για τον Παναθηναϊκό. Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Γιούρι Λοντίγκιν έγιναν από "ωραίοι", "μοιραίοι" για τον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πρέπει να βρει τρόπο να τους ανεβάσει ψυχολογικά εν όψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας του πρωταθλήματος αρχής γενομένης με το παιχνίδι στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο(17/12 20:30)