Το ελληνικό ποδόσφαιρο διανύει την καλύτερη χρονιά του βάσει συνολικής συγκομιδής βαθμών μετά το 2002 και τεράστιο ρόλο προς αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει η ιστορική πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League, μετά τη θρυλική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενερμπαχτσέ, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να γράφει ιστορία.

Όταν είσαι στα ημιτελικά μιας διοργάνωσης, δεν μπορεί να μην ξεκινάς να ονειρεύεσαι και την κατάκτηση του τροπαίου. Έτσι και στον Ολυμπιακό το σλόγκαν εξακολουθεί να είναι το "συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε". Πώς όμως μια ενδεχόμενη κατάκτηση του Conference League από τους "ερυθρόλευκους" και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους, μπορεί να αυξήσει τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Έτσι η Ελλάδα βγάζει πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας σεζόν

Το σενάριο είναι το εξής και προϋποθέτει φυσικά κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούν να μπουν απευθείας στους ομίλους του UEFA Europa League, ως κάτοχοι της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέραν αυτού, όμως, θα χρειαστεί και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Άρη ώστε η ομάδα του Άκη Μάντζιου να πάρει ως κυπελλούχος το δεύτερο καλύτερο εισιτήριο, αυτό δηλαδή που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Europa League. 

Τρίτο δεδομένο, ο Ολυμπιακός να τερματίσει τέταρτος στη βαθμολογία της Super League. Έτσι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα μείνουν ως έχει, με τον πρωταθλητή να πηγαίνει στα προκριματικά του UEFA Champions League, τον κυπελλούχο Άρη στα προκριματικά του Europa League και τον δεύτερο και τον τρίτο της βαθμολογίας των Playoffs στα προκριματικά του Conference League.