Δύσκολα είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο μήνα μετά τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα του συλλόγου, για πρώτη φορά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός εκτέθηκε αλλά και εξέθεσε τον Μπρινιόλι, με την ομάδα να βρίσκεται σε νευρική κρίση

Ένα πρωτοφανές ξέσπασμα υπήρξε κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στα social media λίγο μετά το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικά, ο επίσημος λογαριασμός των πρασίνων εξέθεσε τον τερματοφύλακα της ομάδας Αλμπέρτο Μπρινιόλι μετά το λάθος του και την αναποφασιστικότητα του στη φάση του τρίτου γκολ. Γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά των πρασίνων και μαρτυρά την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο σύλλογος.


Έπεσε από την κορυφή ο Παναθηναϊκός, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ψάχνει λύσεις 

Με την ομάδα να "πέφτει" πλέον από την κορυφή του πρωταθλήματος και να μένει τελικά εκτός Ευρώπης από τη Μακάμπι Χάιφα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει χαμένος. Από εκεί που η ομάδα ήταν με σπασμένα "φρένα", πλέον έχει καταλήξει σε ομάδα με σπασμένα νεύρα. Με τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Παναθηναϊκού αλλά και παικτών -που κάνουν το ένα ατομικό λάθος μετά το άλλο- να δείχνουν πως δεν μπορούν να αντέξουν τα βάρη που τους προστέθηκαν τη φετινή σεζόν. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την πλευρά του πιστεύει στο ρόστερ της ομάδας, δεν θεωρεί ότι υπάρχει ολικό ντεφορμάρισμα και η γκρίνια έχει αρχίσει για τα καλά. 



Από τη μια "ανάσα" για τους ομίλους του Champions League στον αποκλεισμό από την Ευρώπη

Η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς μετά τις συνεχείς προκρίσεις απέναντι σε Ντνίπρο και Μαρσέιγ, η ομάδα έδειχνε πως είναι για μεγάλα πράγματα. Η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές φαινόταν ικανή για να καλύψει τα κενά της ομάδας και να δώσει "βάθος" στον πάγκο.  Παρά τον οριακό αποκλεισμό για τους ομίλους του Champions League όντως καλύτερος συνολικά από την Μπράγκα, ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε ψυχολογικά, ξεκίνησε δυνατά το πρωτάθλημα και κέρδισε την Βιγιαρεάλ στη πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Οι φίλοι των πρασίνων ενθουσιασμένοι ζητούσαν από τις εξέδρες το πρωτάθλημα, με τους παίκτες να δείχνουν ικανοί να κάνουν το βήμα παραπάνω, με το "τριφύλλι" όμως να βρίσκεται σε καθίζηση φτάνοντας τις 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια της ομάδας.