Το καλοκαίρι του 1996 η έλευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό και η μετακόμισή του από την ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια προκαλούσαν αλυσιδωτές σεισμικές αντιδράσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η "αρπαγή" του κορυφαίου προπονητή της Α' Εθνικής έμοιαζε με το "μαγικό φίλτρο" που θα έδινε τέλος στα "πέτρινα χρόνια" των Πειραιωτών και θα άλλαζε τη ροή της σύγχρονης ιστορίας του "βασιλιά των σπορ" στη χώρα μας. Και έτσι ακριβώς συνέβη! 

Από τη σεζόν 1996-97 ο Ολυμπιακός όχι μόνο επέστρεψε στις κατακτήσεις τίτλων, αλλά "έχτισε" σταδιακά τη μεγαλύτερη "δυναστεία" που θα γνώριζε ποτέ το άθλημα στη χώρα μας, κατακτώντας μέχρι σήμερα 22 πρωταθλήματα από τις 27 διοργανώσεις που ακολούθησαν σε Α' Εθνική και Super League. 

Η "δυναστεία" του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τον... εφιάλτη της Φερεντσβάρος

Οι παλιότεροι, βέβαια, θυμούνται ότι εκείνη η ονειρεμένη και ιστορική σεζόν για τον Θρύλο είχε ξεκινήσει με το σοκ ενός απρόσμενου ευρωπαϊκού αποκλεισμού που δεν προκάλεσε... θαλασσοταραχή στο λιμάνι, απλά επειδή υπήρχε πίστη στο όραμα που συνόδευε την έλευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1996 ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Βουδαπέστη για να αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και το σενάριο του αγώνα μπορεί να περιγραφεί μόνο ως εφιαλτικό. Ήττα με κάτω τα χέρια και ένα σχεδόν... μη αναστρέψιμο όσο και απρόσμενο 3-1! 

Στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη οι «ερυθρόλευκοι» ήλπιζαν να πάρουν το αίμα τους πίσω (εκμεταλλευόμενοι και τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ) ωστόσο ούτε εκεί τα κατάφεραν. 2-2 και πρόωρο ευρωπαϊκό αντίο με το "καλησπέρα" της εποχής Μπάγεβιτς. 

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά αντίπαλος με Ούγγρους από το 1996! 

Το πλέον απίθανο της όλης ιστορίας είναι από εκείνες τις αναμετρήσεις του 1996 θαρρείς και οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με ουγγρικές ομάδες... στοιχειώθηκαν. Στις τρεις δεκαετίες που μεσολάβησαν οι Πειραιώτες δεν βρήκαν ποτέ ξανά στο δρόμο τους όχι μόνο τη Φερεντσβάρος, αλλά ούτε μία αντίπαλο από τη γενέτειρα του Λάγιος Ντέταρι. 

Η Φερεντσβάρος θα γίνει η πρώτη ουγγρική ποδοσφαιρική ομάδα που θα βρεθεί ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και οι φίλοι του Ολυμπιακού διψούν για μια εκδίκηση που... άργησε να έρθει 27 ολόκληρα χρόνια!