Η αντίστροφη μέτρηση προς τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαϊου στην "Opap Arena" της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει τον αντίπαλό του στα play off του Φεβρουαρίου. 

Τα χέρια του Τραϊανού Δέλλα

Και η αλήθεια είναι ότι τα χέρια του Τραϊανού Δέλλα αποδείχτηκαν αρκετά... γούρικα για τους Πειραιώτες καθώς φέρνουν μετά από πολλά χρόνια ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ουγγρική Φερεντσβάρος, που σε καμιά περίπτωση δεν τρομάζει τον Κάρλος Καρβαλιάλ και τους παίκτες του. 

Ο "κολοσσός" ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε τα μπαλάκια από την κληρωτίδα ως πρεσβευτής του τελικού με τον Τζόρτζιο Μαρκέτι να τον υποδέχεται αποκαλώντας τον "θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου" και φρόντισε να βγάλει γρήγορα... εκτός υποψήφιων αντιπάλων ομάδες όπως η Άιντραχτ ή η Ντινάμο Ζάγκρεμπ που ήθελαν να αποφύγουν οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play off του Europa Conference League

Αν οι "ερυθρόλευκοι" ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ούγγρων τότε θα συναντήσουν τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση της φάσης των "16" με τους Θεσσαλονικείς να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους εκεί μετά από την καταπληκτική πορεία τους στους ομίλους και τις δύο ανεπανάληπτες βραδιές που έζησαν απέναντι στην Άιντραχτ. Και βέβαια η διεξαγωγή του τελικού επί ελληνικού εδάφους ανεβάζει στα ύψη το κίνητρο και τις φιλοδοξίες των δύο εναπομείναντων εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play off του Conference League: 

Στουρμ Γκρατς - Σλόβαν Μπρατισλάβας
Σερβέτ - Λουντογκόρετς
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 
Μπέτις - Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 
Άγιαξ - Μπόντο Γκλιμτ
Μόλντε - Λέγκια Βαρσοβίας
Μακάμπι Χάιφα - Γάνδη

Πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ολυμπιακού με την για τα play off του Conference League

Οι πρώτοι αγώνες των play off του Europa Conference League θα διεξαχθούνστις 15 Φεβρουαρίου 2024 στις έδρες των ομάδων που "μετακόμισαν" από το Europa League ως τρίτες των ομίλων τους, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν μια εβδομάδα αργότερα (22/2)  με γηπεδούχες όσες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στα γκρουπ του Europa League.

Στους "16" έχουν προκριθεί απ' ευθείας o ΠΑΟΚ καθώς επίσης και οι  Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν,Κλαμπ Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενερμπαχτσέ και θα αντιμετωπίσουν τους 8 νικητές των play off δίνοντας τις ρεβάνς στα γήπεδά τους. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν μπορούν να διασταυρωθούν στους "16", αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από τα προημιτελικά σε περίπτωση που οι δύο ελληνικές ομάδες φτάσουν ως τους "8".