Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Euroleague, οι δύο "αιώνιοι" είναι έτοιμοι να μπουν σε μία ακόμα "διαβολοβδομάδα" χωρίς περιθώρια απωλειών.

Εκτός έδρας αναμετρήσεις στην "διαβολοβδομάδα" της Euroleague για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν εκτός έδρας αγώνες έρχεται η τέταρτη φετινή "διαβολοβδομάδα" της Euroleague. Ο μεν Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Βίρτους Μπολόνια(19/12 21:30) και στη Γαλλία για να παίξει με την Βιλερμπάν(22/12 20:45) και ο δε Παναθηναϊκός να κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο, πηγαίνοντας αρχικά στη Γαλλία για να βρει μπροστά του τον Μάικ Τζέιμς και τη Μονακό(20/12 20:00) και μετά κατά σειρά να βρεθεί στην Ιταλία όπου τον περιμένει η Αρμάνι Μιλάνο(22/12 21:45). 

Ταξιδεύει στην Ιταλία για να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο στη Euroleague ο Ολυμπιακός

Για να μπορέσει να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ στον πρώτο γύρο της Euroleague, ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στο 7-7, πρέπει να πάρει τουλάχιστον μία νίκη στις δύο εξορμήσεις του σε Ιταλία και Γαλλία. Βρίσκει μπροστά του μια εξαιρετική Βίρτους Μπολόνια που βρίσκεται στη δεύτερη θεση της βαθμολογίας έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση φέτος τον Σενγκέλια( που έφτασε ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι) που κάνει σεζόν καριέρας με απίστευτα νούμερα. Άξιος συμπαραστάτης ο Μπελινέλι που "στάζει" το ένα τρίποντο μετά το άλλο δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Στη Μπολόνια ο Ολυμπιακός θα βρει και δύο παλιούς του γνώριμους, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τους Ντάνιελ Χάκετ και Μπράιαντ Ντάνστον, παίκτες που τίμησαν την "ερυθρόλευκη" φανέλα στο παρελθόν

Δύσκολη αποστολή στην Γαλλία και το νέο γήπεδο της Βιλερμπάν για τον Ολυμπιακό

Στη συνέχεια έχει να βρει μπροστά του την Βιλερμπάν, η οποία με τον Ποτσέκο στον πάγκο έχει βελτιωθεί αισθητά, ακόμα κι αν δεν έχει φανεί με τα τελευταία της αποτελέσματα. Παίκτες όπως ο Ντε Κολο και ο Λοβέρν, μπορούν στη μέρα τους να σε "σκοτώσουν" με παιχνίδι εντός και εκτός ρακέτας. Ο Λι σε ρόλο "εξολοθρευτή" και με το νέο γήπεδο- στολίδι σύμμαχο της είναι έτοιμη να κάνει την έκπληξη σε όποια ομάδα την υποτιμήσει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια γι' άλλες ήττες από ομάδες που είναι του χεριού του και πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός για να μη βρεθεί στο τέλος προ εκπλήξεως. 

Κόντρα στον Μάικ Τζέιμς ο Παναθηναϊκός για νίκη που θα του αλλάξει την ψυχολογία για τη συνέχεια της Euroleague

Από τη πλευρά του ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται κ εκείνος στο 7-7 όπως κι ο Ολυμπιακός, θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη στη "διαβολοβδομάδα" για να έχει την ευκαιρία να τελειώσει τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο. Ταξιδεύει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του, σ' ένα παιχνίδι που αν καταφέρει και επικρατήσει μπορεί να αλλάξει άρδην την ψυχολογία του. Η Μονακό είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη με παίκτες όπως ο Λόιντ και ο Οκόμπο που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αν και δεν βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας τους. Αν ο Παναθηναϊκός "καθαρίσει" τα ριμπάουντ και μετριάσει τη δράση του Τζέιμς, μπορεί να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους και να ανέβει βαθμολογικά.

Την αφελή αλλά παντα επικίνδυνη Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague

Η Αρμάνι Μιλάνο γι' άλλη μια χρονιά είναι η απογοήτευση της σεζόν. Παρά την προσθήκη του "σήριαλ" του καλοκαιριού, Νίκολα Μίροτιτς, οι Ιταλοί αυτή τη στιγμή έχουν ρεκόρ 5-9 στη Euroleague και βρίσκονται μακρία από τα playoff της διοργάνωσης. Είναι μία ομάδα όμως, που ανά πάσα στιγμή λόγω της ποιότητας που αναμφισβήτητα υπάρχει στο ρόστερ της μπορεί να κάνει την έκπληξη. Το κατάφερε μάλιστα τη προηγούμενη αγωνιστική κάνοντας το "μπαμ" κερδίζοντας μέσα στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να περιορίσει τα "ατού" της Αρμάνι, τότε θα βρει τον τρόπο για να φύγει μ' ενα σπουδαίο "διπλό" από την Ιταλία.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της "διαβολοβδομάδας" της Euroleague


19/12
20:00 Ερυθρός Αστέρας- Ρεάλ Μαδρίτης
21:00 Άλμπα Βερολίνου- Μπαρτσελόνα
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ- Μπασκόνια
21:30 Βίρτους Μπολόνια- Ολυμπιακός
22:00 Βαλένθια- Παρτιζάν

20/12
19:30 Φενερμπαχτσέ- Ζαλγκίρις
20:00 Μονακό Παναθηναϊκός
21:30 Μιλάνο- Βιλερμπάν
21:30 Μπάγερν - Εφές

21/12
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ερυθρός Αστέρας
21:30 Βαλένθια- Βίρτους Μπολόνια
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης- Παρτιζάν

22/12
19:15 Εφές- Μπασκόνια
20:00 Ζαλγκίρις- Μπαρτσελόνα
20:45 Βιλερμπάν- Ολυμπιακός
21:15 Άλμπα Βερολίνου- Φενερμπαχτσέ
21:30 Μπάγερν- Μονακό
21:45 Μιλάνο- Παναθηναϊκός

Αναλυτικά η βαθμολογία της Euroleague

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13-1
2. Μπαρτσελόνα 10-4
3. Βίρτους Μπολόνια 10-4
4. Παρτιζάν 8-6
5. Μονακό 8-6
6. Μπασκόνια 8-6
7.Βαλένθια 8-6
8. Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-6
9. Παναθηναϊκός AKTOR 7-7
10. Ολυμπιακός 7-7
11. Φενέρμπαχτσε 7-7
12. Αναντολού Εφές 7-7
13. Μπάγερν 6-8
14. Ερυθρός Αστέρας 5-9
15. Αρμάνι Μιλάνο 5-9
16. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-9
17. Βιλερμπάν 2-12
18. Άλμπα Βερολίνου 2-12

Το πρώτο γύρο της Euroleague κλείνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας την Άλμπα στο Βερολίνο και τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ αντίστοιχα