Η 27η αγωνιστική της Euroleague είχε πολλά σημαντικά διπλά όπως αυτό του Παναθηναϊκού AKTOR στη Μαδρίτη αλλά και αυτό του Ολυμπιακού στο Κάουνας, όμως το τελευταίο χρονικά ήταν και το σημαντικότερο. Και αυτό γιατί η Μονακό μετά την τεράστια νίκη της μέσα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" απέναντι στην Μπαρτσελόνα, βάζει πλώρη για τη δεύτερη θέση καθώς στις τελευταίες 7 αγωνιστικές αγωνίζεται 5 φορές εντός έδρας ενώ οι μόνες εκτός έδρας αποστολές της είναι σε Βιλερμπάν και Άλμπα Βερολίνου!

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Φενέρμπαχτσε πήρε μεγάλη νίκη σε μια ακόμη νύχτα-ρεκόρ του Καλάθη ενώ η Μπάγερν κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα βάζοντας... ταφόπλακα στις ελπίδες των Σέρβων για είσοδο στα Play-In ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και η Βιλερμπάν η οποία κέρδισε την ανισόρροπη Αρμάνι Μιλάνο.

Η βαθμολογία της Euroleague

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 22-5
  2. Μπαρτσελόνα 18-9
  3. Παναθηναϊκός AKTOR 17-10
  4. Μονακό 17-10
  5. Βίρτους Μπολόνια 17-10
  6. Ολυμπιακός 16-11
  7. Φενέρμπαχτσε 16-11
  8. Μπασκόνια 14-13
  9. Μακάμπι Τελ Αβίβ 14-13
  10. Βαλένθια 13-14
  11. Παρτιζάν 13-14
  12. Μπάγερν 12-15
  13. Αρμάνι Μιλάνο 11-16
  14. Ζαλγκίρις Κάουνας 11-16
  15. Αναντολού Εφές 11-16
  16. Ερυθρός Αστέρας 10-17
  17. Βιλερμπάν 6-21
  18. Άλμπα Βερολίνου 5-22

Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια 111-96: Μεγάλη νίκη σε βραδιά ρεκόρ για τον Καλάθη

Με κορυφαίο τον Νικ Καλάθη όπου έγινε ρέκορντμαν κλεψιμάτων στην ιστορία της Euroleague, συνολικά έξι διψήφιους και μια εκκωφαντική τέταρτη περίοδο (33-18 επιμέρους), η Φενέρμπαχτσε έκαμψε την αντίσταση της Μπασκόνια και πήρε μεγάλη νίκη, η οποία στην ουσία θέτει τους Βάσκους εκτός διεκδίκησης της πρώτης εξάδας, αφού η ομάδα του Σάρας πήρε και τη διαφορά.

Και οι δύο ομάδες σούταραν με πάνω από 50% από το τρίποντο, όμως όταν η μπάλα "έκαιγε", οι Τούρκοι είχαν περισσότερες επιλογές. Με 10-0 ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κι αν οι Βάσκοι αντέδρασαν με Μονέκε, οι Γκούντουριτς και Χέιζ-Ντέιβις ανέβασαν ξανά το τουρκικό προβάδισμα και ουσιαστικά έβαλαν τίτλους τέλους στο παιχνίδι. Ούτε 9 λεπτά δεν έπαιξε ο Μάρκους Χάουαρντ για την Μπασκόνια.

Fenerbahce-Baskonia | Round 27 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο 81-77: Ήττα-σοκ και... αντίο δεκάδα για τους ανισόρροπους Μιλανέζους

Μπορεί να παρατάχθηκε με 5 απώλειες (Μίροτιτς, Νέιπιερ, Μπάρον, Φλακαντόρι, Τονούτ) όμως έπρεπε να κερδίσει αν ήθελε να διεκδικήσει την είσοδό της στα Play-In. Δεν το έκανε όμως η Αρμάνι Μιλάνο καθώς προδόθηκε από το κακό της ξεκίνημα με τη Βιλερμπάν να πανηγυρίζει μια νίκη που την ξεκολλά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Euroleague. 

Πρωταγωνιστής της νίκης για τους γηπεδούχους ο Τζοφρί Λοβέρν με τους Ντε Κολό και Σκοτ να τελειώνουν επίσης διψήφιοι. Από πλευράς Αρμάνι μόνο οι Χολ και Λο κατάφεραν να κουβαλήσουν στο σκοράρισμα με την εικόνα των ψηλών να είναι απογοητευτική, όπως αντίστοιχα και του Σιλντς που δεν κατάφερε να καλύψει και το κενό του Μίροτιτς.

ASVEL-Milan | Round 27 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Μπάγερν - Ερυθρός Αστέρας 74-66: Ο Λάσο έβαλε... ταφόπλακα στις ελπίδες του Σφαιρόπουλου

Ο Ερυθρός Αστέρας τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα της Μπάγερν η οποία πήρε πολύ σημαντική νίκη τόσο γιατί η ίδια ανεβαίνει στις 12 νίκες, μία μόλις νίκη μακριά από τη δεκάδα, όσο και γιατί... ξεμπλέκει με τους Σέρβους οι οποίοι πλέον δεν έχουν ουσιαστικές ελπίδες για είσοδο στα Play-In.

Κορυφαίος της Μπάγερν ήταν ο Ντέβον Μπούκερ με τον Σερζ Ιμπάκα να δίνει και αυτός σημαντικές βοήθειες και τους δυο τους να σχηματίζουν ένα δίδυμο το οποίο κυριάρχησε απέναντι στη φτωχή σέρβικη γραμμή ψηλών. Και οι δύο ομάδες σούταρα κάκιστα από την περίμετρο, κάτι που δικαιολογεί εν πολλοίς το χαμηλό τελικό σκορ.

Bayern-Zvezda | Round 27 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Μπαρτσελόνα - Μονακό 67-77: Ο Ρούμπιο επέστρεψε αλλά οι Μονεγάσκοι χαμογέλασαν και πάνε... φουλ για δεύτεροι!

Η επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο μετά από το 2011 και τη σειρά Playoff απέναντι στον Παναθηναϊκό, είχε... παρόμοια κατάληξη καθώς η Μπαρτσελόνα γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Μονακό, η οποία πιθανότατα θα της κοστίσει τη δεύτερη θέση. Οι Μονεγάσκοι έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, είχαν 5 διψήφιους συνολικά και με ηγέτη στο τέλος τον Μάικ Τζέιμς πήραν το σημαντικότερο διπλό της χρονιάς τους. 

FC Barcelona-AS Monaco | Round 27 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague