Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε 79-85 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πυλαία, για την έκτη αγωνιστική στον έβδομο όμιλο του Basketball Champions League, αλλά πέτυχε το στόχο του, που ήταν να κρατήσει τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχε νικήσει στην Κωνσταντινούπολη και, κατά συνέπεια, τη δεύτερη θέση στον όμιλο, προκειμένου στα play in να έχει πλεονέκτημα έδρας. Ο "δικέφαλος του Βορρά" θα αντιμετωπίσει την Τόφας Μπούρσα με πλεονέκτημα έδρας

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν συναπτώς σε δυσχερή θέση στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ στην Πυλαία, για την έκτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου στο Basketball Champions League, αφού προσπαθούσε εναγωνίως να υπερασπιστεί τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία νίκησε τη "Γαλατά" στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" δεν προλάβαινε να απειλήσει τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, η οποία προκρίθηκε απευθείας στη φάση των "16", όπως και η ΑΕΚ, για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά έπρεπε να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα προκειμένου να μην έχει μειονέκτημα έδρας, ως τρίτος στον όμιλό του, στα play-in, και να αποφύγει την  ιταλική Τορτόνα. 

ΠΑΟΚ: Συνήλθε στους 17 

Από πολύ νωρίς η Γαλατάσαραϊ φάνηκε ότι θα πολεμούσε για το δικαίωμά της να έχει το πλεονέκτημα έδρας στο δεύτερο γύρο, παρά το γεγονός ότι θα έμπλεκε σε... εμφύλιο, αφού επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Τόφας Μπούρσα. 

Η διαφορά έφτασε στους οκτώ πόντους, 22-30, με τη λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ, παρ' ότι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 40-40 στη δεύτερη περίοδο, δέχθηκε ένα σερί 9-0, κάτι που τον κατέστησε εξαιρετικά ευάλωτο. Η Γαλατά προσπέρασε τους 11 στο 23', 48-60, ενώ βρέθηκε να προηγείται και με 17, 53-70, στο 27'. Το επιμέρους 6-0 που έκανε ο ΠΑΟΚ στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου, όταν και επανέφερε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, 70-78, τον βοήθησε, παρά την εν τω συνόλω επιθετική δυσλειτουργία του, να στηλωθεί. 

Στο 35' η Γαλατά προηγήθηκε 13 πόντους, 83-70, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα 7-0 σερί με αιχμή του δόρατος τους Κένταλ Σμιθ και Τζάστιν Άλστον. Η ισορροπία τρόμου στο 77-85 παρέμεινε για ενάμιση λεπτό, με τη Γαλατά να έχει σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως με τις άστοχες βολές του Κοκσάλ, να φέρει τη διαφορά ξανά στους 10. Ένα σουτ του Σμιθ με 30'' για τη λήξη και ένα άστοχο τρίποντο του Κλέμεν Πρέπελιτς που συνοδεύτηκε από λάθος του Κόρεϊ Γουόλντεν, έγραψαν τον επίλογο του παιχνιδιού. 

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει με σύστημα 1-1-1 την Τόφας Μπούρσα, δηλαδή το πρώτο ματς στην Πυλαία, το δεύτερο στην Προύσα και το τρίτο, εφόσον χρειαστεί, ξανά στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Προμηθέας Πάτρας θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη γαλλική Λε Μαν, ενώ η ΑΕΚ προκρίθηκε απευθείας στους "16".