Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Βιλερμπάν στη Γαλλία και χρειάζεται τη νίκη... πάση θυσία. Οι ερυθρόλευκοι δεν αντέχουν άλλη "κακή" ήττα και ενδεχόμενο τέτοιο σενάριο θα τους βυθίσει ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια, κάτι που δεν θα λύνεται εύκολα στη συνέχεια, παρ' όλο που η στήριξη στο πρόσωπο του Μπαρτζώκα από τη μεγαλύτερη μερίδα των φίλων της ομάδας είναι δεδομένη.

Η Βιλερμπάν του Ποτσέκο μοιάζει να έχει... κυκλώσει το παιχνίδι με τους Πειραιώτες ως μια... ευκαιρία προκειμένου να πετύχει και εκείνη μια νίκη-δήλωση ότι... υπάρχει και εκείνη στην Euroleague, όπως συνέβη την προηγούμενη αγωνιστική με την... αντίστοιχης δυναμικότητας, Άλμπα Βερολίνου που κέρδισε την Μπαρτσελόνα.

Η Βιλερμπάν θα βασιστεί στην επίθεσή της, ο Ολυμπιακός χρειάζεται σκορ και διάρκεια!

Η Βιλερμπάν μοιάζει δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι σε υψηλό σκορ, κάτι που δεδομένα δεν βολεύει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει την χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης. Στην άμυνα ο Ποτσέκο θα προσπαθήσει με τον Πάρις Λι να «χαλάσει» το μυαλό του Κάνααν ο οποίος είναι η σημαντικότερη ερυθρόλευκη απειλή από την περιφέρεια παρέα με τον Άλεκ Πίτερς.

Το σχήμα με τον Τζέφρι Λοβέρν στο πλάι του Γιουσούφα Φαλ έχει μέγεθος αλλά δεν έχει γρήγορα πόδια. Το δίδυμο Πίτερς με Λοβέρν στην άμυνα θα χρειαστεί τρικ... τύπου Σενγκέλια στην Μπολόνια λόγω της ικανότητας του Γάλλου στο χαμηλό ποστ, αλλά θα δίνει την ευκαιρία στον Πίτερς να βρει πολλά σουτ από την περίμετρο χτυπώντας τα αργά πόδια του Λοβέρν.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό πέραν της άμυνάς του η οποία έχει σταθερά αποτελέσματα, να βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Δεν έχει την πολυτέλεια η ομάδα του Μπαρτζώκα να αστοχεί σε πολλά ελεύθερα τρίποντα, σε βολές, πόσο μάλλον σε... λέι απ. 

Το μυαλό των ερυθρόλευκων έχει χαλάσει και ο μόνος τρόπος να... γυρίσει το «τσιπάκι» είναι οι νίκες. Αυτές φέρνουν πάντα ηρεμία σε οποιαδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον στη φιναλίστ της περσινής Euroleague. 

Ένα σερί μπορεί να σε ανεβάσει από δωδέκατο... δεύτερο!

Στη φετινή Euroleague υπάρχουν... τρεις τάξεις. Πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης, τρίτη η Άλμπα με τη Βιλερμπάν και δεύτερη... όλοι οι υπόλοιποι. Μετά το τέλος της 16ης αγωνιστικής, η 2η με την (μίνιμουμ) 13η θέση θα χωρίζονται από... τέσσερις νίκες.

Αυτή είναι και η μόνη ελπίδα του Ολυμπιακού να... ελπίζει ακόμα στην πρώτη εξάδα. Άλλωστε όλη η μπασκετική Ευρώπη χαρακτηρίζει τους ερυθρόλευκους ομάδα... Final-Four. Προς το παρόν, όμως, δεν αποδίδουν σε καμία περίπτωση βάσει των δυνατοτήτων τους. Και ένα σερί αρχής γενομένης από τη Λυών, θα μπορούσε να τους βάλει ξανά στον... ίσιο δρόμο!