Το NBA έβαλε τα γιορτινά του και γιόρτασε τα Χριστούγεννα με ματσάρες, καθώς μετά την ήττα των Μπακς στη Νέα Υόρκη ήρθαν άλλα δύο σπουδαία παιχνίδια να συνεχίσουν τη γιορτή.

"Εξοχικό" των Σέλτικς στο NBA το Λος Άντζελες, κερδίζοντας μετά τους Κλίπερς και τους Λέικερς μέσα σε δύο ημέρες

Συνεχίζουν να κάνουν "παρέλαση" οι Σέλτικς στο Λος Άντζελες κερδίζοντας μέσα σε 48 ώρες εκτός από τους Κλίπερς και τους Λέικερς δείχνοντας πως δεν αστειεύονται και μοναδικός τους στόχος φέτος είναι το πρωτάθλημα στο NBA. Οι "Κέλτες" επικράτησαν τελικά των "Λιμνάνθρωπων" με 115-126 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Ανατολής, ξεφεύγοντας λίγο παραπάνω μάλιστα εκμεταλλευόμενοι την ήττα των Μπακς από τους Νικς.


Πάλεψε ο Ντέιβις, αλλά οι Σέλτικς είχαν περισσότερες λύσεις κι έφτασαν στη νίκη

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με 28 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τους Τέιτουμ και Γουάιτ να βοηθούν σε καίρια σημεία του παιχνιδιού τους Σέλτικς να φτάσουν στη νίκη. Από την πλευρά των γηπεδούχων Λέικερς εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Άντονι Ντέιβις, που αποδεικνύει σ' ένα ακόμα ματς πως αν είναι υγιής μπορεί να κάνει φοβερά πράγματα στο παρκέ, έχοντας 40 πόντους και 13 ριμπάουντ. Όσον αφορά τον Λεμπρόν Τζέιμς που του "πάνε" οι χριστουγεννιάτικες αναμετρήσεις ναι μεν πλησίασε το triple double με 16 πόντους 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ αλλά δεν ήταν άστοχος με 5/14 σουτ και δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη, με τον Τέιτουμ να κερδίζει τελικά την "άτυπη" μονομαχία τους.


Μεγάλο παιχνίδι στο Ντένβερ με νίκη στο τέλος για τους Νάγκετς κόντρα στους Γουόριορς

Σπουδαίο παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε έγινε ανάμεσα στους πρωταθλητές Νάγκετς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο Ντένβερ, με τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που "χαμογέλασαν" στο τέλος επικρατώντας με 120-114, φτάνοντας μ' αυτό τον τρόπο τις πέντε σερί νίκες στο NBA και τις 8 στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις τους. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι "Πολεμιστές" δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σερί τους, μένοντας στη 10η θέση της βαθμολογίας στη Δύση. 


Γιόκιτς και Μάρεϊ έδωσαν τη νίκη στους Νάγκετς απέναντι στους Γουόριορς του άστοχου Στεφ Κάρι

Με τον Νίκολα Γιόκιτς να πετυχαίνει 26 πόντους, να μαζεύει 14 ριμπάουντ και να δίνει 8 ασίστ οι Νάγκετς επικράτησαν των Γουόριορς του άστοχου Στεφ Κάρι, ο οποίος ναι μεν πέτυχε 18 πόντους έχοντας όμως μόλις στα 3/13 τρίποντα και συνολικά 7/21 σουτ. Για τους γηπεδούχους που εκτός από τον Σέρβο σέντερ που είχε 18/18(!) βολές, άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Τζαμάλ Μάρεϊ με 28 πόντους ενώ double double έκαναν οι Άαρον Γκόρντον και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ. Από την πλευρά των "Πολεμιστών", "διασώθηκε" ο Γουίγκινς με 22 πόντους.