Όταν το πρωί της Τρίτης οι Τούρκοι μετέδωσαν την είδηση περί συμφωνίας του Φατίχ Τερίμ με τον Παναθηναϊκό για τον επόμενο 1,5 χρόνο, οι περισσότεροι στην Ελλάδα πιστέψαμε ότι επρόκειτο για άλλη μια δημοσιογραφική… γκάφα από αυτές που συνηθίζονται κατά κόρον στη γειτονική χώρα.

Πλέον, όμως, οι εξελίξεις όχι μόνο είναι καταιγιστικές αλλά δικαιώνουν απόλυτα τα ρεπορτάζ των Τούρκων συναδέλφων. Ο Φατίχ Τερίμ, ο κορυφαίος Τούρκος προπονητής όλων των εποχών, αναμένεται την Τετάρτη στη χώρα μας για να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού αντικαθιστώντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από τρία χρόνια παρουσίας του Σέρβου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Απόφαση - σοκ στον Παναθηναϊκό, γιατί αλλάζει τον Γιοβάνοβιτς ο Αλαφούζος

Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί σοκ, καθώς η θέση του ανθρώπου που άλλαξε τη μοίρα της σύγχρονης ιστορίας του “τριφυλλιού” έμοιαζε ακλόνητη.

Φαίνεται, όμως, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος πείστηκε από συνεργάτες του ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε πλέον “τρυπήσει” το ταβάνι του και επέλεξε να συμφωνήσει με έναν προπονητή – θρύλο, παρά το γεγονός ότι ο Τερίμ έκλεισε τον Σεπτέμβριο τα 70 του χρόνια!

Φατίχ Τερίμ: "Ναι είναι αλήθεια. Συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό"

Με δήλωση του στην εφημερίδα "Hurriyet" ο ίδιος ο Φατίχ Τερίμ "δικαιώνει" τους συμπατριώτες και επιβεβαιώνει τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό αναφέροντας: "Ναι είναι αλήθεια. Συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό. Τα βρήκαμε χθες. Θα ταξιδέψω στην Ελλάδα αύριο και θα βρίσκομαι στη προπόνηση το απόγευμα.

Το χρονικό της συμφωνίας του Φατίχ Τερίμ με τον Παναθηναϊκό

Όλα ξεκίνησαν με το "τιτίβισμα" του αξιόπιστου Τούρκου δημοσιογράφου Yağız Sabuncuoğlu ο οποίος ανέφερε πως "ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να υπογράψει τον Φατίχ Τερίμ


Στη συνέχεια ήρθαν τα δημοσιεύματα από την Fanatik όπου αρχικά έλεγε για πρόταση του Παναθηναϊκού στον Τούρκο προπονητή, το πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως: "Αυτή είναι η νέα ομάδα του Φατίχ Τερίμ, εξέλιξη- έκπληξη"


Λίγο πριν τις δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ ήρθε άλλο ένα δημοσίευμα από την Τουρκία που ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός έλυσε από πλευράς του το συμβόλαιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναφέροντας μάλιστα το εξής: "Αποκλειστικό! Ο Παναθηναϊκός έλυσε μονομερώς του προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς".