Με δύο εντυπωσιακές αναμετρήσεις ξεκίνησε η 17η αγωνιστική της Euroleague και τελευταία για το 2023. Η Φενέρμπαχτσε κρατήθηκε στο παιχνίδι όταν βρήκε ρυθμό ο Λάρκιν και με καθοριστικούς Καλάθη και Παπαγιάννη πήρε το ντέρμπι στην έδρα της Αναντολού Εφές ενώ η Βίρτους Μπολόνια συνεχίζει να... τρελαίνει κόσμο κερδίζοντας και στο Βελιγράδι την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς! 

Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 84-89: Καλάθης και Παπαγιάννης κράτησαν αήττητο τον Γιασικεβίτσιους!

Έχοντας καθοριστικούς τους Καλάθη και Παπαγιάννη παρέα με έναν φανταστικό Χέιζ-Ντέιβις η Φενέρμπαχτσε πήρε σπουδαία νίκη στον τουρκικό εμφύλιο κόντρα στην Αναντολού Εφές του... μοναχικού Λάρκιν. Ο Ρόντριγκ Μπομπουά βρήκε ρυθμό μόνο όταν τον μάρκαρε ο (αρνητικός σήμερα) Τάιλερ Ντόρσεϊ ενώ Οτούρου και Τζόουνς κατάφεραν να κάνουν ζημιά μόνο στο πρώτο ημίχρονο. 

Από τη στιγμή που Καλάθης και Γουίλμπεκιν επέστρεψαν στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο αντί των Γκούντουριτς και Ντόρσεϊ, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους... νοικοκυρεύτηκε επιθετικά ενώ περιόρισε τη δράση των Λάρκιν και Μπομπουά. Ο Παπαγιάννης ήταν ο μόνος που περιόρισε τον Οτούρου και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με μια τεράστια νίκη. Αήττητος παραμένει ο Σάρας στον πάγκο της Φενέρ.

Παρτιζάν - Βίρτους Μπολόνια 75-77: Δεν τη σταματάει ούτε ο Ομπράντοβιτς

Δεν την κερδίζει κανένας τη Βίρτους Μπολόνια. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα σε όλους τους παίκτες του Ομπράντοβιτς πλην Νάναλι και έχοντας καθοριστικό τον Ίφε Λούντμπεργκ, οι Ιταλοί πήραν νέα σπουδαία νίκη συνεχίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Euroleague. 

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν παντού για τους φιλοξενούμενους ενώ η Παρτιζάν βρήκε μεμονωμένες λύσεις από Γιάραμαζ και Καμίνσκι πέραν του φανταστικού Νάναλι με τους Πάντερ και Λεντέι να κινούνται σε (πολύ) ρηχά νερά. Ο Μπρούνο Καμπόκλο σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά τους Σέρβους στα 39.1" αλλά έπεσε πάνω στον βράχο Σενγκέλια ενώ ο Καμίνσκι έχασε το σουτ της νίκης.