Ο Ολυμπιακός βρήκε επιθετικό και ετοιμάζεται να τον κάνει δικό του άμεσα. Το όνομα αυτού, Φρανσίσκο Χοσέ Ναβάρο Αλιάγα. Κατά κόσμον, Φραν Ναβάρο. Με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία να αναφέρουν πως οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται κοντά στην προσθήκη του ποδοσφαιριστή στην επιθετική τους γραμμή. Για την ακρίβεια, προκύπτει ξεκάθαρα πως είναι απλά θέμα χρόνου να φτάσει στην Ελλάδα και να «ντυθεί» στα Ερυθρόλευκα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης, ο Πέδρο Αλβες και οι άνθρωποι των Πειραιωτών βρίσκονταν σε διαρκή συνεννόηση, σε Ρέντη και ΠΑΕ, με σκοπό να τρέξουν μια σειρά από σημαντικά θέματα, με βασικό την άφιξη ενός στράικερ. Την άμεση άφιξή του. Αυτό ούτως ή άλλως ήταν εξαρχής ο στόχος του νέου αθλητικού διευθυντή και του συλλόγου. Απομένει να φανεί εάν αυτό θα συμβεί όντως τόσο σύντομα, ώστε να είναι διαθέσιμος από... σήμερα.

Ο Ολυμπιακός ασχολείται εδώ και πολλές ημέρες με τον Ναβάρο. Η απόφαση ο 25χρονος (3/2/1998) επιθετικός να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, ήταν εκείνο που περίμεναν οι Πειραιώτες. Δεν έχει καταφέρει να βρει τον χώρο που ήθελε στην επιθετική γραμμή της Πόρτο, παρ' ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή πολύ μεγάλης ποιότητας. Ενας παίκτης που την προηγούμενη 2ετία, με τη φανέλα της Ζιλ Βιθέντε είχε 37 γκολ και 3 ασίστ σε 78 παιχνίδια, αναγκάζοντας την Πόρτο να πληρώσει 7.000.000 ευρώ το καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της.

Ο Ναβάρο είναι Βαλενθιάνος, γέννημα θρέμμα. Γεννήθηκε στη Βαλένθια, στις 3 Φεβρουαρίου 1998. Εκεί ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, περνώντας από όλα τα τμήματα υποδομής, έως τις παρυφές της πρώτης ομάδας των "νυχτερίδων". Παρά το γεγονός ότι έδειξε από μικρός την ικανότητα στο γκολ, δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία που αναζητούσε. Παρά ταύτα, η Ζιλ Βιθέντε πλήρωσε 2.100.000 το καλοκαίρι του 2021 και τον αγόρασε, πετυχαίνοντας... τζακ ποτ. Το καλοκαίρι, ύστερα από δύο εκπληκτικές σεζόν, η Πόρτο τον αγόρασε έναντι 7.000.000 ευρώ, αλλά επί της ουσίας δεν του έχουν δοθεί ευκαιρίες. Έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια φέτος, αλλά με συνολικά λιγότερα από 300 λεπτά. Χρόνος που δεν ικανοποιεί τον ίδιο, με αποτέλεσμα να θέλει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός βρήκε σέντερ φορ. Από την Πορτογαλία προκύπτει πως ο Πέδρο Αλβες είχε απευθείας επικοινωνία με την Πόρτο και τον ποδοσφαιριστή εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς ο ποδοσφαιριστής πήρε το "ΟΚ" και από τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Για την ακρίβεια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν πολύ ένθερμος υποστηρικτής της μεταγραφής του 25χρονου σέντερ φορ και είπε αμέσως το «ναι» στον Ισπανό, έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε ήδη με την Πόρτο για τον δανεισμό του Ναβάρο, με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φέρει άμεσα στην Ελλάδα έναν επιθετικό και αυτό θα γίνει. Όπως προκύπτει από την Πορτογαλία, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Ναβάρο να έρθει στην Ελλάδα έως το Σάββατο (30/12). Πιθανότατα αυτό θα συμβεί, καθώς ο Καρβαλιάλ τον θέλει άμεσα στην Ελλάδα και στου Ρέντη, καθώς από σήμερα δεν έχει στη διάθεσή του τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος αναχώρησε για το Μαρόκο, για να ξεκινήσει προετοιμασία ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.