Είναι λογικό ο κόσμος να μη γνωρίζει τους στόχους και κυρίως τη στόχευση του Ολυμπιακού στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Η πολιτική, το πλάνο καλύτερα, σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν, είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το ποιοι θα έρθουν. Στόχος της διοίκησης και του Πέδρο Αλβες είναι να προστεθούν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που δεν θα έρθουν μόνο για 6 μήνες και μετά θα αποχωρήσουν. Και με αυτήν την προοπτική ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Φραν Ναβάρο.

Ο Ισπανός επιθετικός φτάνει το βράδυ του Σαββάτου, 30 Δεκεμβρίου, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης τις 19:00, στην Αθήνα, με σκοπό να μπει άμεσα στην αγωνιστική εξίσωση των Πειραιωτών. «Θα είναι μέρος του Ολυμπιακού. Μιλάω μόνο για τους παίκτες που είναι εδώ», παραδέχθηκε ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, επιβεβαιώνοντας πως ο Ισπανός στράικερ έχει ήδη πάρει τον δρόμο για την Ελλάδα. Λύνοντας τα χέρια του Κάρλος Καρβαλιάλ, αναφορικά με τις επιλογές στην εμπροσθοφυλακή της ομάδας του.

Ολυμπιακός: Γιατί έβαλε πάνω από 7 εκατ. ευρώ οψιόν αγοράς στον Ναβάρο

Ο Ολυμπιακός έβαλε οψιόν αγοράς λίγο πάνω από τα 7.000.000 € στον Ναβάρο. Ποσό μεγάλο, αλλά όχι εξωφρενικό για έναν 26χρονο σέντερ φορ, που αποδεδειγμένα έχει ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Εάν συνεχίσει να την δείχνει και ως ποδοσφαιριστής των Ερυθρόλευκων, θα υπάρχει η δυνατότητα να μονιμοποιηθεί στον Πειραιά.

Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι και πρακτικό για τον Καρβαλιάλ και τους συνεργάτες του. Ο Ναβάρο είναι ένας Ελ Κααμπί, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι παίκτης που πιέζει περισσότερο από τον Μαροκινό σέντερ φορ, είναι ασταμάτητος στην επίθεση, πραγματικός εργάτης. Παράλληλα, όμως, πρόκειται για στράικερ με τρομερό ξεπέταγμα, μεγάλη ταχύτητα στα πρώτα μέτρα, αλλά και εξαιρετικά τελειώματα. Μπορεί να μην είναι πολύ ψηλός (1.80 μ.), αλλά σκοράρει με κάθε τρόπο και με ιδιαίτερη άνεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως ποδοσφαιριστής της Ζιλ Βιθέντε, όπου είχε 37 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις σε δύο χρόνια, μέτρησε 1 γκολ/ασίστ ανά 162 λεπτά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σκόραρε 1 γκολ ανά μόλις 2,8 τελικές προσπάθειες!



Με την αποτελεσματικότητά του να στην κορυφή του σχετικού πίνακα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Σε μια ομάδα που παράγει πολλαπλάσιες ευκαιρίες από τη Ζιλ Βιθέντε, που βρίσκεται στην επίθεση στο 60-70% της διάρκειας ενός παιχνιδιού, αλλά και με δημιουργούς όπως ο Φορτούνης και ο Ποντένσε στο πλευρό του, υπάρχει η πεποίθηση από πλευράς Καρβαλιάλ και Αλβες, ότι οι αριθμοί του θα εκτοξευθούν. Και πως ο Ναβάρο θα εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την επίτευξη των στόχων του Ολυμπιακού, εφόσον συνεχίσει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Κλείνοντας, κάτι ακόμη. Είναι κομβικό για την πορεία μιας ομάδας, να γνωρίζουν ο αθλητικός διευθυντής και ο προπονητής τους ποδοσφαιριστές που αποκτούν. Και η αλήθεια είναι πως ο Αλβες και ο Καρβαλιάλ γνωρίζουν άριστα τον τρόπο παιχνιδιού του Ναβάρο. Γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της παρουσίας του στο ρόστερ. Γνωρίζουν πώς πρέπει να τον αξιοποιήσουν και γιατί τον επέλεξαν. Και μένει να φανεί μέσα από τα παιχνίδια ότι είναι η σωστή επιλογή.