Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον πρώτο γύρο της Euroleague με ρεκόρ 9-8 έχοντας δύο νίκες λιγότερες απ' αυτές που είχε πέρσι την ίδια ακριβώς περίοδο. 

Η ονειρική περσινή χρονιά και το κακό φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη περσινή σεζόν ονειρικά κάνοντας το απόλυτο στην Ελλάδα φτάνοντας και στον τελικό της Euroleague. Βλέποντας κάποιος το περσινό με το φετινό ρόστερ θα παρατηρήσει πως υπάρχουν περισσότερες λύσεις αλλά ίσως όχι τόσο ποιοτικές όσο θα περίμενε ο κόσμος. Η φυγή του Βεζένκοφ για το NBA κι εκείνη του Σλούκα για τον "αιώνιο" αντίπαλο, ανάγκασε τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Γιώργο Μπαρτζώκα, να αλλάξει τα πλάνα του κυρίως επιθετικά και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν ήταν το ιδανικό για τον Ολυμπιακό, με τους λόγους να είναι αρκετοί.


Τα "λάθη" του καλοκαιριού και οι χειμερινές διορθώσεις

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν στη Euroleague με 3-4 ρεκόρ με τους πολλούς τραυματισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Οι λύσεις ήταν ελάχιστες για τους ερυθρόλευκους με την ομάδα να τελειώνει τους αγώνες με ροτέισον οκτώ μόλις παικτών. Η διοίκηση της ομάδας σε συνδυασμό με τον προπονητή, είδαν τα "λάθη" τους στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και μεσούσης της σεζόν έφεραν στο "λιμάνι" τον Ναζ Μήτρου- Λονγκ και τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ενισχύοντας την δημιουργία του από τη μία και θωρακίζοντας τη ρακέτα του από την άλλη.



Ο "καυτός" Ιανουάριος του Ολυμπιακού στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν στη Euroleague με θετικό πρόσημο έστω και οριακά. Ο Ιάνουαριος προμηνύεται "καυτός" για τους ερυθρόλευκους μιας και θα παίξουν 8(!) παιχνίδια σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα ξεκινώντας από το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (02/01) και καταλήγουν στη Γερμανία με τη Μπάγερν Μονάχου (01/02). Τα οχτώ αυτά παιχνίδια θα κρίνουν κατά πολύ τη συνέχεια του στη διοργάνωση, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει πλέον στη διάθεση του όλους τους παίκτες, μιας και ο Ναζ Μήτρου - Λονγκ από την αρχή του χρόνου έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Euroleague. 



Στην αγαπημένη του Ισπανία μπορεί να γυρίσει το διακόπτη

Οι τέσσερις εντός έδρας ήττες του Ολυμπιακού προέρχονται όλες(!) από ισπανικές ομάδες, την ώρα που πέρσι οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει το 4/4 στην Ισπανία. Μέσα στον Ιανουάριο θα ταξιδέψουν στην Ιβηρική Χερσόνησο για ν' αντιμετωπίσουν Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης, με τα παιχνίδια αυτά να είναι κομβικά. Η ομάδα του Πειραιά έχει την ευκαιρία να κάνει ότι και πέρσι, με τους αγώνες αυτούς να είναι σημαντικοί για τη συνέχεια του στη διοργάνωση. Οι τρεις αυτές ομάδες αλλά και η Βαλένθια που θα αντιμετωπίσει αργότερα είναι διεκδικήτριες για την είσοδο στα playoff της Euroleague, κι όπως γίνεται αντιληπτό ο Ολυμπιακός για να έχει ελπίδες για τη συνέχεια πρέπει να κάνει κάποιο "διπλό" στην Ισπανία.


Μόνο αν είναι στην "τσίτα" θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός παρακάτω 

Ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω δε πρέπει να "πετάει" ημίχρονα ή αντίστοιχα να παίζει μόνο για 33-34 λεπτά στον αγώνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερυθρόλευκοι έχασαν "δικά" τους παιχνίδια στο τέλος των αναμετρήσεων λόγω της επιθετικής δυστοκίας της ομάδας. Μπορεί ναι μεν ο Ολυμπιακός να έχει την καλύτερη άμυνα αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση αλλά επιθετικά και ειδικά πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Δεν εκμεταλλεύεται όσο πρέπει το μέγεθος των ψηλών που διαθέτει με Φαλ και Μιλουτίνοφ, με αποτέλεσμα αντί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του, να του γυρίζει και μπούμερανγκ στους αγώνες, με τα περισσότερα σουτ που παίρνει να θεωρούνται "σκοτωμένα". 


Το μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού και το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Άλμπα

Αποτελεί προσωπικό στοίχημα όλων στον Ολυμπιακό η ομάδα να φτάσει σε τρίτο σερί Final 4 κι αυτή τη φορά να το κατακτήσει. Χρειάζεται όμως να κάνει ότι ακριβώς έκανε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο τελευταίο κατά σειρά παιχνίδι του στη Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν απίστευτη άμυνα και βρήκαν διάφορους τρόπους για να σκοράρουν στην επίθεση. Σούταραν με το εντυπωσιακό 66,6% (6/9) στα τρίποντα και μοίρασαν 17(!) ασίστ. Με οδηγό το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να δει τη διοργάνωση με πιο αισιόδοξη ματιά, με τους φιλάθλους του να δίνουν το βροντερό παρών στα παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας και να κάνουν ό,τι μπορούν για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει ξανά... στο Βερολίνο.