Εφόσον ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Κλαούντιο Τάπια, εννοεί τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε εφημερίδα της πατρίδας του, μετά τον Λιονέλ Μέσι ουδείς ποδοσφαιριστής στον αιώνα τον άπαντα θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το νούμερο 10. 

Ο αρχιερέας της επιστροφής της εθνικής ομάδας στις κατακτήσεις των τίτλων, με το Copa America το 2021, το Finalissima και βέβαια το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022, λατρεύεται, πια, από τους συμπατριώτες του, στο σημείο που ο πρόεδρος της AFA να τονίζει ότι η φανέλα με το νούμερο 10 πρέπει να αποσυρθεί. 

"Όταν ο Μέσι αποσυρθεί της εθνικής ομάδας, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να φοράει το νούμερο "10" μετά από αυτόν. Αυτός ο αριθμός «10» θα αποσυρθεί ισόβια προς τιμήν του. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι ' αυτόν", ανέφερε ο ο πρόεδρος της AFA σε εφημερίδα της Αργεντινής



Ο Μέσι έχει όλα τα ρεκόρ με την εθνική ομάδα. Είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές (180), τα πιο πολλά γκολ (106), τις περισσότερες ασίστ (55), ενώ, ακριβώς όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, έχει παίξει δύο τελικούς Παγκόσμιου Κυπέλλου μαζί της, το 2014 και το 2022, στο δεύτερο εκ των οποίων κράτησε και το Άγιο Δισκοπότηρο όλων των σπορ, το τρόπαιο του πρωταθλητή κόσμου στο ποδόσφαιρο. Στο μυθικό τελικό με τη Γαλλία σκόραρε δις, αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές και γκολ της εθνικής Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και ο μόνος παίκτης στην Ιστορία που έχει ευτυχήσει να πανηγυρίσει δικό του τέρμα σε όλα τα νοκ άουτ ματς από τη στιγμή που ενσωματώθηκε στη διοργάνωση η φάση των "16".