Το Μέμφις υποδέχθηκε το Σακραμέντο σ' ένα παιχνίδι που είχε από την αρχή όλα τα φόντα για να εξελιχθεί ως ντέρμπι, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε στη τελευταία βραδιά της χρονιάς στο NBA.

"Σίφουνας" οι Κινγκς του Βεζένκοφ στο NBA 

Οι Σακραμέντο Κινγκς πέρασαν "αέρας" από το Μέμφις και τους Γκρίζλις συντριβοντάς τους 92-123 δείχνοντας πως αρχίζουν να συνέρχονται μετά από ένα διάστημα μίνι ντεφορμαρίσματος. Η ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ - που αγωνίστηκε μόλις για τρία λεπτά έχοντας δύο πόντους - έκλεισε το ημίχρονο με 12 πόντους μπροστά με τους γηπεδούχους να σκοράρουν τρεις(!) μόλις πόντους στα πρώτα 6:30 λεπτά του δεύτερου μισού της αναμέτρησης με τη διαφορά να φτάνει τους 24 και το παιχνίδι ουσιαστικά να τελειώνει εκεί. 


Ασύλληπτο triple o Σαμπόνις στη νίκη των Κινγκς στο Μέμφις

Το Σακραμέντο έφτασε στην εύκολη επικράτηση απέναντι στο Μέμφις , καταφέρνοντας να περιορίσει τα ατού της ομάδας τους. Ο σταρ του Μέμφις Τζα Μοράντ περιορίστηκε στους 17 πόντους με 4/12 σουτ έχοντας και τρεις ασίστ, δείχνοντας "μπερδεμένος" από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Από τη πλευρά των νικητών, ο Ντομάντας Σαμπόνις πέτυχε ένα απίστευτο triple double με 13 πόντους, 21(!) ριμπάουντ και 12 ασίστ έχοντας τη βοήθεια των Μονκ και Φοξ οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη. 


Πρώτο και τελευταίο παιχνίδι του 2023 το Γκρίζλις - Κινγκς!

Για τους λάτρεις της στατιστικής και των παράξενων συμπτώσεων, οι Γκρίζλις και με τους Κινγκς έπαιξαν το πρώτο παιχνίδι για το 2023 την 1η Ιανουαρίου, αλλά και το τελευταίο στις 31 Δεκεμβρίου... κλείνοντας μ' αυτό τον περίεργο τρόπο τη χρονιά. Μετά τον αγώνα η ομάδα του Σακραμέντο με τον "βασιλιά" Σαμπόνις ευχήθηκε σε όλους... καλή χρονιά.