Σημαντικό ήταν το 48' του παιχνιδιού με τη Νιούκαστλ, για την 20ή αγωνιστική της Premier League, για τη Λίβερπουλ και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πέτυχε με πλασέ σε κενή εστία, ύστερα από πάσα του Ντάρβιν Νούνιες, το 150ό γκολ του με τη φανέλα της στο πρωτάθλημα. 

Έτσι, έγινε ο δεύτερος πιο γρήγορος που το καταφέρνει, αφού το σημείο αναφοράς στο σκοράρισμα για τους "κόκκινους" είναι (και) ο Ρότζερ Χαντ, ενώ είναι, πλέον, τέταρτος, στη λίστα με εκείνους που τα έχουν καταφέρει πιο γρήγορα με μία ομάδα, μετά τους Χάρι Κέιν, με την Τότεναμ, Κουν Αγουέρο, με τη Μάντσεστερ Σίτι, και Τιερί Ανρί με την Άρσεναλ. 



Ο Σαλάχ, που έφτασε τα 203 γκολ με τη Λίβερπουλ, τη φανέλα της οποίας φορά από το 2017, σκόραρε ενώπιον του Ρομπέρτο Φιρμίνο, του Βραζιλιάνου που φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ από το 2015 έως το 2023, όταν και έφυγε με προορισμό την Αχλί της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος, που φεύγει για την Αίγυπτο προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας του για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που θα γίνει σε πέντε χώρες από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, είχε χάσει πέναλτι στο 22', καθώς το απέκρουσε ο εντυπωσιακός, το βράδυ της Δευτέρας, 1 Ιανουαρίου, Μάρτιν Ντουμπράβκα. 



Υπενθυμίζεται ότι ο Σαλάχ είχε βάλει το 150ό γκολ του στην Premier League στη νίκη με την Κρίσταλ Πάλας το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου, αλλά έχει στο λογαριασμό του και δύο με την Τσέλσι.