Όταν ο Νίκολα Γιόκιτς, κατά τη διάρκεια των τελικών του NBA, ρωτήθηκε αν "φοβάται" την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Μαϊάμι οι φίλοι των Χιτ, απάντησε "έχω παίξει στη σερβική λίγκα, αδελφέ", και αυτό είναι το ζήτημα με το ματς του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν για τη Euroleague στη "Stark Arena", στις 21:00 την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα X και το instagram δείχνει ένα ασθενικά ηλιόλουστο Βελιγράδι και οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να περιμένουν υπομονετικά προκειμένου να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για το παιχνίδι με την Παρτίζαν. Η Ζβέζντα επρόκειτο να παίξει την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, στις 19:45, με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για τη 18η αγωνιστική της Euroleague, ενώ οι "γκρόμπαρι" ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσουν τη Βιλερμπάν στις 21:45. Η "Stark Arena" θα κοχλάζει το βράδυ της Πέμπτης, αυτό είναι το σίγουρο, μια και η ατμόσφαιρα σε τέτοια ματς δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη. 



Ο Ερυθρός Αστέρας, με ρεκόρ 6-11 στον πρώτο γύρο της Euroleague, είναι στα κατώτερα στρώματα της κατάταξη, ενώ η Παρτίζαν είχε θετικό ρεκόρ στον πρώτο γύρο, 9-8, οπότε είναι στη διαστρωμάτωση των ομάδων που θα έπαιζαν play-in, με μία εξ αυτών, μάλιστα, να βρίσκεται εκτός νυμφώνος αν και έχει το ίδιο ρεκόρ. Φυσικά, η κατάταξη στη Euroleague δευτερεύουσα σημασία έχει για δύο ομάδες που καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου οι παίκτες τους δεν επιτρέπεται να συζητούν μεταξύ τους.