Ο Ολυμπιακός αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα πήρε τη νίκη κόντρα στην μαχητική Αρμάνι Μιλάνο με 79-74 και ξεκίνησε νικηφόρα τον δεύτερο γύρο της Euroleague χάρη στους Φαλ (12π. 6ρ. 6ασ.), Πίτερς (16π. 6ρ. 3ασ.) και Γουίλιαμς-Γκος (10π. 5ρ. 1ασ.) που οδήγησαν την ομάδα του Μπαρτζώκα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. 

Τρίτη σερί νίκη για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι ξεκίνησαν θετικά τον άκρως απαιτητικό Γενάρη τους και ανεβαίνουν πλέον στην εξάδα της βαθμολογίας της Euroleague περιμένοντας πλέον την Πέμπτη την Μονακό που συνετρίβη στο Βελιγράδι από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δεν αρκούσαν οι καυτοί Γουόκαπ και Φαλ στο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

Με τους Τόμας Γουόκαπ και Μουστάφα Φαλ σε μεγάλα κέφια ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι και βρήκαν νωρίς ένα προβάδισμα 10-2 που ανάγκασε τον Μεσίνα σε τάιμ άουτ. Το τρικ του Ιταλού με τον Καμαγκατέ στον Φαλ δε λειτούργησε και έτσι μπήκε ο "γερόλυκος" Κάιλ Χάινς ο οποίος κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά, πόσο μάλλον όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς η Αρμάνι έβγαλε άμυνες, ο Γουίλιαμς-Γκος δεν ήταν τόσο επιθετικός αντικαθιστώντας τον Κάνααν ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έχανε για ακόμη μια φορά λέι-απ. Η ερυθρόλευκη άμυνα ξανά δεν χρησιμοποίησε καλά τα φάουλ και έτσι η Αρμάνι κατάφερε και να προσπεράσει με buzzer-beater του Τονούτ (18-19).

Λαρεντζάκης ο "game changer" του Μπαρτζώκα

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έχει έρθει ακόμα στην... οργιώδη κατάσταση που βρισκόταν στην αρχή της σεζόν. Όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναξε το όνομά του δυνατά προκειμένου να του δώσει το κουράγιο που χρειάζεται. Αυτός που μπήκε με "σπασμένα τα φρένα" μετά την εξαιρετική του εμφάνιση ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης όμως η ομάδα του Μεσίνα έκλεινε καλά τους χώρους στην άμυνά της. 

Ένα τρελό τρίποντο του "Λάρι" (πραγματικό... χτύπημα της κόμπρας) από τα... δέκα μέτρα τουλάχιστον έδωσε την ώθηση που έψαχναν τόσο οι παίκτες όσο και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Παρά τα τρία φάουλ του Λαρεντζάκη όμως, η εικόνα της ομάδας δεν επηρεάστηκε καθώς ο Κάνααν ήταν πολύ περισσότερο εντός παιχνιδιού ενώ σπουδαίες ήταν οι βοήθειες των ΜακΚίσικ και Πετρούσεφ.

Βρήκε ρυθμό ο Πίτερς και ανέβασε τη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού

Στην τρίτη περίοδο η Αρμάνι προδόθηκε από τις απουσίες της καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν τα βασικά επιθετικά "ατού" του Μεσίνα. Αντίθετα στην επίθεση βρήκε ρυθμό ο Άλεκ Πίτερς και όταν αυτό συμβαίνει, συχνά η διαφορά αυξάνεται, κάτι που συνέβη και σε αυτή την περίπτωση.

Ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν αρκετά καλύτερος σε σχέση με την πρώτη περίοδο όπου αγωνιζόταν δίπλα στον Γουόκαπ και οργανώνοντας μαεστρικά τις επιθέσεις, οδηγούσε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.

Η Αρμάνι επέστρεψε αλλά Φαλ, Πίτερς και Γουίλιαμς-Γκος κράτησαν τη νίκη για τον Ολυμπιακό

Η Αρμάνι θέλησε να δείξει ότι είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι με τον Μπορτολάνι να τιμωρεί τους ερυθρόλευκους για τρεις. Ποια η απάντηση; Ένα μυθικό "follow" κάρφωμα του Άλεκ Πίτερς (δεν μπορεί να μην είναι στο ΤΟΠ-10 της αγωνιστικής) και ένα τρίποντο του ίδιου στη συνέχεια τα οποία ήθελαν να δείξουν στους Ιταλούς πως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Ο Μπορτολάνι όμως είχε άλλη άποψη και παρέα με Τονούτ και Νέιπιερ έφεραν τους φιλοξενούμενους στην ισοπαλία (74-74) με ένα δίλεπτο για το φινάλε και τον νεαρό Ιταλό να ντύνεται... Σιλντς και Μίροτιτς μαζί. Τότε μίλησε η κλάση του Γουίλιαμς-Γκος που με τρίποντο έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ αλλά και ο σπουδαίος σε άμυνα και επίθεση Φαλ.

Μια τάπα σε σουτ του Μπορτολάνι και μία ασίστ του Γάλλου σέντερ στον Πίτερς "έκοψαν τα φτερά" των Μεδιολάνων οι οποίοι αρκέστηκαν στην μαχητικότατή τους εμφάνιση και την καταπληκτική εικόνα του νεαρού Μπορτολάνι ο οποίος έχει κάνει το "step up" για την Αρμάνι Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-35, 63-50, 79-74

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης