Κινείται τάχιστα ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ήδη έχει αποκτήσει τους Φραν Ναβάρο, Ζέλσον Μαρτίνς και τα δίνει όλα για τον Γκαμπριέλ Περέιρα. Τον 23χρονο Βραζιλιάνο στόπερ της Ζιλ Βιθέντε, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026.

 Βρίσκεται μόλις 2,5 χρόνια στην Ευρώπη και η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η τιμή του στην ιστοσελίδα transfermarkt.com ανέβηκε από τις 200.000 ευρώ στα 2.500.000 ευρώ. Ενδιαφέρον έχει δείξει η Πόρτο, αλλά και η Μπράγκα.

 Η Βόλτα Ρεντόντα και ο Γκαμπριέλ Περέιρα

Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι το ξεκίνησε από τη Σαμπάιο Κορέα, η οποία εδρεύει στο μαγευτικό και παραθαλάσσιο Σάο Λουίς στην περιφέρεια του Μαρανάο της Βραζιλίας. Βέβαια άλλο το μαγευτικό τοπίο και άλλο το ποδόσφαιρο και καλή του τύχη έφυγε γρήγορα για το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου, με τόσες θρυλικές ομάδες, είναι ένας από τους απόλυτους ποδοσφαιρικούς προορισμούς στη χώρα της σάμπας και του καφέ.

Η Βόλτα Ρεντόντα, ομάδα της ομώνυμης πόλης όπου γεννήθηκε ο Γκαμπριέλ Περέιρα, που θέλει ο Ολυμπιακός και η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, ήταν ο προορισμός που αποδείχθηκε καθοριστικός για την εξέλιξη του.

 Η συγκεκριμένη ομάδα κατά το παρελθόν έχει αναδείξει πολλά ταλέντα και είδε κάτι πολύ καλό πάνω του. Κι έτσι τον πήρε από την ακαδημία της Σαμπάιο Κορέα. Τον έριξε άμεσα στα.. βαθιά της ομάδας Κ19, για να «κολυμπήσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατέκτησε δύο περιφερειακά κύπελλα με την ομάδα Νέων της Βόλτα Ρεντόντα, της οποίας ήταν και αρχηγός.

 Πώς ήρθε στην Ευρώπη ο Γκαμπριέλ Περέιρα

 Ξεχώρισε για την άνεση με την οποία χειριζόταν την μπάλα, τα εξαιρετικά τάκλιν του και την ικανότητα να «σκουπίζει» τα πάντα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι «κυνηγοί» ταλέντων που έχουν οι ομάδες της Πορτογαλίας, στη Βραζιλία, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν.

Πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον ήταν η Βιλαφρακένσε. Το τσεκάρισμα έγινε τους πρώτους 6 μήνες του 2021, όταν ήταν και οι πρώτοι του στην πρώτη ομάδα. Τότε η Βόλτα Ρεντόντα αγωνιζόταν στην 3η εθνική κατηγορία της Βραζιλίας. Νωρίτερα είχε δείξει τα καλά του στοιχεία και στο περιφερειακό πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, παίζοντας μεταξύ άλλων και απέναντι στις διάσημες Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Μποταφόγκο και Βάσκο ντα Γκάμα.

 Τα χαρακτηρισικά που ψάχνει και ο Ολυμπιακός

 Το όνομά του στη Βιλαφρακένσε έφτασε μέσω ενός σκάουτερ με τον οποίο συνεργαζόταν. Τότε προπονητής της πορτογαλικής ομάδας, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία, ήταν ο Φελίπε Γκουβέια. «Είπα αμέσως να αποκτηθεί γιατί είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου στόπερ. Γρήγορος, με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και εξαιρετικός στο να ξεκινάει επιθέσεις από τα μετόπισθεν με τις μακρινές του μπαλιές. Στα προσόντα του και το γεγονός πως κλοτσάει την μπάλα το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια», θα δηλώσει ο Γκουβέια σε μία από τις συνεντεύξεις του στην Πορτογαλία, με αφορμή και το γεγονός πως ο Γκαμπριέλ Περέιρα μπήκε στο στόχαστρο της Πόρτο αλλά και της Μπράγκα.

 Η Ζιλ Βιθέντε και το πρώτο 90λεπτο με την Μπράγκα

 Το καλοκαίρι του 2021 αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού από τη Βιλαφρακένσε. Έγινε άμεσα βασικός κι έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία, ξεχωρίζοντας άμεσα με τις ικανότητές του. Έτσι η πορτογαλική ομάδα τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2022. Το ίδιο δυναμικά ξεκίνησε τη σεζόν 2022-23 στη δεύτερη κατηγορία, για να έρθει η Ζιλ Βιθέντε τον Ιανουάριο του 2023 να τον κάνει δικό της. Άργησε να μπει στο κλίμα της μεγάλης κατηγορίας και πήρε το πρώτο του 90λεπτο στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπράγκα. Ήταν και το ξεκίνημα που ήθελε, αφού άφησε καλές εντυπώσεις και το νερό μπήκε στο αυλάκι.

 Η παρομοίωση του Γκαμπριέλ Περέιρα με τον Πέπε

 Σε αντίθεση με αρκετούς συμπατριώτες του που κάνουν το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη και μόλις πιάσουν την... καλή τους γυρίζουν τα μυαλά, ο Γκαμπριέλ Περέιρα δείχνει να είναι συνεσταλμένος. Γενικά και η μέχρι στιγμής συμπεριφορά του αυτό δείχνει.

 Ο Φελίπε Γκουβέια, που τον έφερε στην Ευρώπη, πρόσφατα αναφέρθηκε ξανά στον Γκαμπριέλ Περέιρα κι έκανε έναν άκρως, για τον Βραζιλιάνο άσο, παραλληλισμό. «Μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με τον Πέπε και στην εξέλιξη της καριέρας του αλλά και στα χαρακτηριστικά του. Δυνατός παίκτης στο ένας εναντίον ενός, εξαιρετικός στις ατομικές μονομαχίες, έξυπνος στο διάβασμα του παιχνιδιού και πολύ δυνατός στη δημιουργία επιθέσεων από τα μετόπισθεν. Διαθέτει και πολύ καλή τεχνική», είπε σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Α Bola». Ο Πέπε ξεκίνησε και αυτός από τη βραζιλιάνικη Αλαγκοάνο, πριν πάει στην δεύτερη ομάδα της Μαρίτιμο, το 2001, από εκεί στην Πόρτο το 2004 και το 2007 πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης γράφοντας την ιστορία του.