Μια ματιά να έριχνε κανείς στην προϊστορία των αναμετρήσεων του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ αντιλαμβανόταν ότι το σενάριο της δεύτερης ελληνογερμανικής μονομαχίας στα προημιτελικά του United Cup δεν θα είχε καμία σχέση με εκείνη ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και την Αντζελίκ Κέρμπερ που είχε προηγηθεί! Κι αυτό ακριβώς συνέβη... 

Το πάλεψε ο Τσιτσιπάς, αλλά ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Ζβέρεφ

Μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία από αυτές που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια δύο εκ των κορυφαίων τενιστών του πλανήτη, ο Γερμανός ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής με 2-0 σετ (6-4, 6-4) με αποτέλεσμα η σειρά των προημιτελικών να οδηγηθεί πλέον σε... τελικό πρόκρισης στο μικτό διπλό! 

Η αναμέτρηση στην κατάμεστη από χιλιάδες Αυστραλούς και Έλληνες ομογενείς "Ken Rosewall Arena" του Ολυμπιακού Πάρκου στο Σίδνεϊ ξεκίνησε δικαιολογώντας τον ορισμό του "απόλυτου ντέρμπι". Χρειάστηκε να περάσουν έξι γκέιμ στα οποία Τσιτσιπάς και Σβέρεφ υπερασπίστηκαν με επιτυχία τα σέρβις-γκέιμ τους για να φτάσουμε στο πρώτο μπρέικ που ήρθε από την πλευρά του Γερμανού.

Το συγκεκριμένο "σπάσιμο" στο σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς ο Σβέρεφ κυριάρχησε μέχρι το τέλος του πρώτου σετ, φτάνοντας στην επικράτηση με 6-4. Είχε μεσολαβήσει, βέβαια, ένα απίθανο γκέιμ στο οποίο ο Γερμανός προηγήθηκε 0-40 φτάνοντας σε σετ πόιντ, αλλά ο Τσιτσιπάς "κράτησε" το σερβίς του με πέντε διαδοχικούς πόντους, με τους ρόλους να αντιστρέφονται στο 5-4, τον "Στεφ" να προηγείται 15-40 και να αγγίζει την ισοφάριση και το σπουδαίο αντίπαλό του να απαντά με 4 σερί πόντους και να κερδίζει το σετ! 

Ο Τσιτσιπάς έχασε και το δεύτερο σετ στις λεπτομέρειες

Το ίδιο αμφίρροπο σκηνικό συνεχίστηκε και με την έναρξη του δεύτερου σετ. Και άπαντες περίμεναν να διαπιστώσουν ποιος θα ήταν ο πρωταγωνιστής του επόμενου μπρέικ που θα άλλαζε εκ νέου τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Με το σκορ στο 4-4, ο Ζβέρεφ ήταν τελικά ο παίκτης που "έσπασε" το σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά, έφτασε στη νίκη και στο δεύτερο σετ με 6-4 (και στο τελικό 2-0) και έσπευσε να ετοιμαστεί για τον τελικό πρόκρισης στο μικτό διπλό που ακολουθεί!