Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παρακολουθεί από τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας τον «τελικό πρόκρισης» του μεικτού διπλού με τη Γερμανία για τα προημιτελικά του United Cup, το δίδυμο Μαρίας Σάκκαρη - Πέτρου Τσιτσιπά δεν κατάφερε να επικρατήσει το ζευγαριού Λάουρα Σίγκεμουντ - Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τους αντιπάλους μας να επικρατούν 2-0 σετ (6-3, 6-3) και να εξασφαλίζουν με 2-1 νίκες την πρόκρισή τους στους «4» του τουρνουά που διεξάγεται στην Αυστραλία. 

Η Σάκκαρη βγήκε μπροστά, αλλά η Σίγκεμουντ είναι... μετρ του διπλού! 

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, καθώς το όνομα της Λάουρα Σίγκεμουντ μπορεί να μη λέει πολλά πράγματα σε όσους παρακολουθούν το τένις... εξ αποστάσεως, πρόκειται ωστόσο για μία από τις κορυφαίες παίκτριες διπλού στον κόσμο, η οποία τον Νοέμβριο ανέβηκε στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά! 

Όσο κι αν η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε να «βγει μπροστά» στη μάχη της πρόκρισης (μετά και την επιβλητική της νίκη επί της Κέρμπερ), η εξειδίκευση της Γερμανίδας αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην έκβαση της αναμέτρησης, που βρήκε το γερμανικό δίδυμο να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που η Μαρία τα έβαλε... πρόσωπο με πρόσωπο σε απίθανα ράλι με τον Ζβέρεφ και κατάφερε να βγει νικήτρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζβέρεφ είχε μάλλον... βοηθητικό ρόλο στο παιχνίδι, έχοντας να αντιμετωπίσει και την κόπωσή του από την υπερπροσπάθεια της αναμέτρησης με τον Στέφανο Τσιτσιπά που είχε μόλις ολοκληρωθεί. Όχι, ότι δεν προσέθεσε κι αυτός υπέροχες «πινελιές», στις οποίες ξεδίπλωσε τη μεγάλη του κλάση... 

Όταν μάλιστα ο Γερμανός σούπερ σταρ άρχισε να «πυροβολεί» από τη γραμμή του σερβίς στο δεύτερο σετ (κάτι που συνέβη και στο τελευταίο γκέιμ του ματς) και να ορθώνει «τείχος» κοντά στο φιλέ με διαδοχικά υπέροχα βολέ, ήταν ολοφάνερο ότι η ελληνική ομάδα δεν είχε μεγάλη τύχη στην αναμέτρηση. Η ευκαιρία για την πρόκριση είχε ουσιαστικά χαθεί στο παιχνίδι που είχε προηγηθεί ανάμεσα σε Ζβέρεφ και Τσιτσιπά.