Το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακούστηκε προσφάτως για την Μπεσίκτας, η οποία έψαχνε per mare per terram το νέο προπονητή της για να αντικαταστήσει τον Σερντάρ Τοπρακτεπέ, αλλά τελικά ήταν ο Φερνάντο Σάντος, που μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 δούλευε στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας και ανέλαβε δίχως επιτυχία την Πολωνία, που θα δουλέψει ως νέος τεχνικός της ομάδας από την Τουρκία.

Οι τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με τελευταία το εντός έδρας 3-1 από την Κασίμπασα, που άφησαν την Μπεσίκτας 18 βαθμούς από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε, και στην έκτη θέση της βαθμολογίας, κατέστησαν ανάγκη την πρόσληψη νέου προπονητή. Ο Σάντος, που θα κλείσει τα 70 του στις 10 Οκτωβρίου, έχει διαγράψει μια πορεία 37 χρόνων στην προπονητική, από το 1987, όταν έγινε συνεργάτης προπονητής της ομάδας της γενέτειράς του, Εστορίλ, αλλά μέχρι και το 2023, όταν ανέλαβε την εθνική Πολωνίας σε ένα πείραμα που απέτυχε και διακόπηκε σύντομα, είχε δουλέψει μόνο σε Πορτογαλία και Ελλάδα

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ήταν ο τελευταίος προπονητής που οδήγησε την εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, ενώ ήταν ο ομοσπονδιακός της ομάδας της πατρίδας του που κατέκτησε το Euro το 2016. 



Ο Σάντος αναλαμβάνει σύλλογο ύστερα από το 2010, όταν ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ. Η Μπεσίκτας ανακοίνωσε με βίντεο, το οποίο περιελάμβανε εικαστικά, την απόκτηση ενός κόουτς που έχει εργαστεί και σε Εστρέλα Αμαδόρα, Πόρτο, ΑΕΚ (δις), Παναθηναϊκό, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα.