Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το βράδυ της Κυριακής. Σε ένα παιχνίδι που αποτελεί μνημείο αλλοίωσης αποτελέσματος. Καθώς πάρθηκαν αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια της παρανομίας. Βλέπετε, το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, στο οποίο παίζουν δύο ομάδες και στο τέλος κάποιος νικάει, κάποιος χάνει, έρχεται μια ισοπαλία και πηγαίνουν όλοι σπίτια τους χαλαρά και ωραία. Είναι μια επιχείρηση. Δισεκατομμυρίων. Και όταν αλλοιώνεται ένα αποτέλεσμα, αυτομάτως προκύπτουν σοβαρά θέματα νομικής φύσεως. Καθώς χάνονται λεφτά. Πολλά λεφτά. Για αυτόν τον λόγο μία τέτοια διαιτησία, δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη στη λογική «έλα, δεν έγινε και τίποτα, έκαναν λάθος». Κυρίως από τις αρμόδιες αρχές.

Ο 29χρονος ανιψιός του Μίχελ που έπαιξε ρόλο πρωταγωνιστή στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Και μιας και πιάσαμε το ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε στο πρόσωπο που φέρει ακόμη μεγαλύτερ ευθύνη ακόμη και από τον διαιτητή του αγώνα. Ο λόγος για τον VAR. Ενα παιδάκι, 29 ετών, με μόλις 4 χρόνια εμπειρία στα γήπεδα. Αλλά με... βαρύ όνομα στη διαιτησία. Διότι ο Κρίστιαν Μίχελ δεν είναι μια τυχαία περίπτωση. Αλλά, όλως τυχαίως, είναι ο ανιψιός του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρώην διεθνή διαιτητή, Λούμπος Μίχελ.
Ο συγκεκριμένος διαιτητής, γεννημένος 4 Σεπτεμβρίου του 1994, όχι μόνο είναι γιος του αδερφού του πρώην παράγοντα και στενού συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, αλλά είναι και «πνευματικό του παιδί» στο κομμάτι της διαιτησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το «βαρύ όνομα» του θείου, κατάφερε να τον ξεπεράσει και να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Σλοβακίας 20 ημέρες νεότερος! Σφύριξε τον πρώτο του αγώνα πρωταθλήματος (Τρέντσιν-Ποχρόνι) σε ηλικία 25 ετών και 87 ημερών.

"Μεγάλη ευθύνη να φέρεις το επώνυμο Μίχελ"

«Το να φέρω το επώνυμο Μίχελ είναι μεγάλη ευθύνη, προσπαθώ να αποδίδω καλά και με συνέπεια για να το υπερασπιστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νιώθω ότι οι άνθρωποι με συγκρίνουν συνεχώς με τον θείο μου με βάση αυτό το όνομα», είχε δηλώσει VAR που αλλοίωσε το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ το 2019, με τον Λούμπος Μίχελ να αναφέρει από την πλευρά του πως: «Το επώνυμο Μίχελ άλλοτε βοηθά και άλλοτε βλάπτει, είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Κρίστιαν ξέρει αγγλικά, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δυνατότητες και στη διεθνή σκηνή. Ωστόσο, θέλει υπομονή, αρκούν μερικές κακές εμφανίσεις και μπορούν να σταματήσουν τον ορισμό του σε αγώνες».
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι ο Κρίστιαν Μίχελ επηρεάστηκε και αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τις (μη) υποδείξεις του. Αλλά αυτό που πρέπει να ερευνηθεί, είναι η απόφαση της ΚΕΔ. Πώς είναι δυνατόν να επελέγη ο συγκεκριμένος διαιτητής; Με ποια κριτήρια. Πώς η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε έναν μη διεθνή (καρατομημένο από τη λίστα των διεθνών για την ακρίβεια) διαιτητή, όπως ο Μαρέφκα και για VAR του τοποθέτησε τον ανιψιό του Λούμπος Μίχελ; Τι θα έλεγε κάποιος εάν σε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, οριζόταν διαιτητής που είχε οικογενειακή σχέση με αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού;

Ευθύνη της Πολιτείας να ερευνήσει τις καταγγελίες του Ολυμπιακού

Για να τελειώνουμε. Ο Ολυμπιακός δεν ξύπνησε μια μέρα και αποφάσισε ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Προφανώς κάποιον λόγο θα έχει. Και είναι ευθύνη της πολιτείας να ελέγξει όλες αυτές τις φοβερές καταγγελίες. Οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τις λάθος υποδείξεις των διαιτητών. Αλλά με όσα βρίσκονται πίσω από αυτές τις λάθος υποδείξεις. Εάν βρίσκονται. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν τα λες και φυσιολογικά.
Και κάτι τελευταίο. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε η ΚΕΔ ότι ο Κρίστιαν Μίχελ είναι ανιψιός του Λούμπος. Και να μην το γνώριζε, ένα googlάρισμα, θα έλυνε κάθε απορία. Ενώ είναι απορίας άξιο, πώς ο ίδιος ο νεαρός διαιτητής, επέλεξε να έρθει για το συγκεκριμένο παιχνίδι, γνωρίζοντας το (όχι μακρινό) παρελθόν του θείου του στην Ελλάδα...