Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν χρησιμοποιεί το συμπατριώτη του, Ρενάτο Σάντσες, στη Ρόμα, αφού ο 26χρονος μέσος έχει κάνει 9 συμμετοχές τη φετινή περίοδο με ένα γκολ, και ο Ολυμπιακός φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής "Le Parisien", να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, ενώ περιλαμβάνεται και το όνομα της Μπεσίκτας, η οποία, μάλιστα, ανακοίνωσε την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, τον Φερνάντο Σάντος, προπονητή του Ρενάτο στην εθνική Πορτογαλίας που κατέκτησε το Euro το 2016. 

Η "Parisien" αναφέρει ότι ο Ρενάτο, τα δικαιώματα του οποίου έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Λουίς Ενρίκε να μην τον υπολογίζει, ενδιαφέρει τους "ερυθρόλευκους" και τους "μαυραετούς", πάντως δεν τονίζεται ότι κάποιο από τα δύο κλαμπ έχει το προβάδισμα. Ο Ρενάτο έκανε μόνο μία χρονιά στην Μπενφίκα, το 2015-16, πριν τον αποκτήσει η Μπάγερν Μονάχου. Το 2017 έφυγε δανεικός για τη Σουόνσι, στην οποία αντάμωσε με το νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Ρενάτο έχει ευαίσθητα γόνατα, γι' αυτό, κιόλας αντιμετωπίζει συχνά τραυματισμούς. Σε αυτούς στάθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο στις 17 Δεκεμβρίου, μετά την ήττα της Ρόμα από την Μπολόνια, 2-0, για τη Serie A, όταν έβαλε τον Ρενάτο αλλαγή στην ανάπαυλα και τον αντικατέστησε στο 64'. Ο τεχνικός των "τζιαλορόσι" μίλησε για αμφιβολία του παίκτη, η οποία δημιουργείται από τα συναπτώς προβληματικά γόνατα. 



Το 2018-19 ήταν η χρονιά του στην Μπάγερν Μονάχου και κατέκτησε το νταμπλ. Έφυγε για τη Λιλ, όπου υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων. Και τις τρεις πρώτες σεζόν αντιμετώπισε τραυματισμό στο ισχίο, ο οποίος τον έθεσε εκτός για ένα μήνα σε κάθε περίπτωση. Το καλοκαίρι του 2022 η Παρί τον απέκτησε, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο ως το 2027.  Την πρώτη χρονιά του έκανε 27 συμμετοχές και δύο γκολ και τον Αύγουστο δόθηκε δανεικός στη Ρόμα.