Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν το σχόλιο του Ντέμη Νικολαϊδη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκπομπής των καναλιών Novasports "Monday FC" που παρουσιάζει μαζί με το δημοσιογράφο Γιάννη Πάγκο. 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της "Ένωσης" ήταν ιδιαίτερα καυστικός σε βάρος όχι μόνο του Σλοβάκου διαιτητή Μαρέφκα, αλλά κυρίως των υπευθύνων της ΚΕΔ που όρισαν έναν τόσο επικίνδυνα ανεπαρκή ρέφερι σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. 

"Δικαίως μπήκε στο κάδρο η διαιτησία στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ"

«Δικαίως μπήκε στο κάδρο η διαιτησία. Για αρχή, δεν μπορεί να παίζουμε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι στην Ελλάδα και να βάζουμε διαιτητή, που να μην έχει βαρύ βιογραφικό. Και αν το κάνουμε αυτό, να μην έχουμε κάποιον καλό στο VAR. Το παιχνίδι ξεκίνησε και θεωρώ λάθος ότι είχαμε διαλέξει για να το διευθύνουν όχι ικανά άτομα απ’ ό,τι φάνηκε", ήταν τα λόγια του Ντέμη, ο οποίος μοιράστηκε με τους τηλεθεατές την απορία του για το μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του Κάλενς στο μαρκάρισμά του στον Ναβάρο. 

"Στη φάση του πέναλτι, εγώ είδα πέναλτι. Ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι. Μου φάνηκε πως στο VAR δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στον διαιτητή. Ας μας εξηγήσουν για ποιον λόγο δεν είναι πέναλτι", υπογράμμισε ο Νικολαϊδης, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος σε περίπτωση που η ΚΕΔ συνεχίζει να επιλέγει διαιτητές τύπου Μαρέφκα για να διευθύνουν τα ντέρμπι: "Θα έχουμε ανίκανους διαιτητές και θα έχουμε μια ζυγαριά να λέμε προς τα πού γέρνει. Δεν μου φάνηκε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής έπαιζε στην αρχή είτε υπέρ της ΑΕΚ, είτε υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν είχα μια τέτοια αίσθηση στο παιχνίδι. Δικαίως φωνάζει και η ΑΕΚ, γιατί θα μπορούσε να βγάλει κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού".

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την τοποθέτηση του Ντέμη Νικολαϊδη για τη διαιτησία του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ: