Αν και ο Πανσερραϊκός είδε τον Αστέρας Τρίπολης να προηγείται από νωρίς στο ματς, εντέλει βρήκε την ισοφάριση (1-1), και με το υπέρ του 2-0 από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Βόλος. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Αρκάδες καθώς ο Ντιαρά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 66ο λεπτό.

Πήρε το προβάδισμα από νωρίς ο Αστέρας με τον Μάντζη

Οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ ήταν και αυτοί που σημείωσαν την πρώτη τελική στο ματς, με τον Γκρόζντανιτς να κάνει κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 8ο λεπτό όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό (9') χρειάστηκε για να... απαντήσει ο Πανσερραϊκός που είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Μπεντανκόρ ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και έκανε κεφαλιά η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Γραμματικόπουλου. Ο Αστέρας που είχε τον έλεγχο του αγώνα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 16ο λεπτό και μπήκε από νωρίς στο... κόλπο της πρόκρισης. Ο Μάντζης "νίκησε" στον... αέρα την άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.





"Άγγιξε" το 2-0 ο Αστέρας που πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια

Η ομάδα του Γκαρσία προσπάθησε να περάσει στην... αντεπίθεση μετά το γκολ που δέχτηκε, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Σουρλή να κάνει πλασέ στην κίνηση στο 24' έπειτα από γύρισμα του Καρμόνα και τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Κατσίκα.

Σαν να μην έφτανε το προβάδισμα του Αστέρα για τον Πανσερραϊκό, οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να προβούν σε αναγκαστική αλλαγή στο 38ο λεπτό, με τον Ντανκερλούι να αποχωρεί τραυματίας και στην θέση του να περνά ο Πηλέας. Στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση, με τον Αστέρα να κάνει το πρώτο... βήμα στο πρώτο μέρος με την μείωση του σκορ και τον Πανσερραϊκό να έχει ως στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ του προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα στην Τρίπολη.

Ισοφάρισε σε 1-1 ο Άλεξιτς για τον Πανσερραϊκό

Με αρκετό ενδιαφέρον ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού η ομάδα της Τρίπολης με το γκολ που πέτυχε στο πρώτο μέρος έβαλε "φωτιά" στο ματς ωστόσο ο Άλεξιτς "προσγείωσε" τους Αρκάδες ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 56ο λεπτό με υπέροχη κεφαλιά δίνοντας... ανάσα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Ράσταβατς που ήξεραν ότι είχαν να ανέβουν ένα... βουνό για να φτάσουν σε ανατροπή, απείλησαν στο 59ο με διαγώνιο σουτ του Ζουγκλή που πέρασε λίγο άουτ ενώ είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 63' με τον Μάντζη.





Με 10 παίκτες ο Αστέρας λόγω αποβολής του Ντιαρά

Για τα... καλά δυσκόλεψε η "αποστολή" του Αστέρα για ανατροπή αφού έμεινε με δέκα παίκτες στο 66ο λεπτό καθώς ο Ντιαρά αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Πεταυράκη, με τις ισσοροπίες να αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό στο ματς.





Πήρε την πρόκριση στους "8" ο Πανσερραϊκός

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει όμως ο Πανσερραϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική του υπεροχή στο γήπεδο, έκλεισε καλά τους χώρους και πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Βόλος.





ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντανκερλουί, (38΄Πηλέας) Μορέιρα (46΄Στάικος), Οικονόμου (79΄Μπέγκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62΄Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46΄Άλεξιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60΄Κωστέας), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46΄Ατιένθα), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60΄Γκαρσία), Καλτσάς (46΄Ζουγλής) Μάντζης (75΄Χριστόπουλος).