Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε από την καλή, την κακή και την ανάποδη αυτό που λένε για τη μέση, ότι δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι έχει κάποιος που πονάει. Μετά το περυσινό Australian Open, στον τελικό του οποίου έφτασε πριν ηττηθεί 3-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Τσιτσιπάς ταλανίζεται από πόνους στη μέση, οι οποίοι, όπως φάνηκε και στο φιλανθρωπικό σετ που έπαιξε με τον Σέρβο στην αυστραλιανή πόλη. 

Ο Τζόκοβιτς και ο Τσιτσιπάς αναμετρήθηκαν χαλαρά και ουδείς ξέρει αν το ένα σετ (6-3 υπέρ του Σέρβου) είχε αποφασιστεί πριν τη διεξαγωγή του ή προέκυψε λόγω των πόνων του νούμερου 7 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Τσιτσιπάς κουβαλά ενοχλήσεις στη μέση τουλάχιστον από τον περυσινό Φεβρουάριο, όταν πήρε μέρος στο Indian Wells και αυτό μοιάζει με Γόρδιο Δεσμό, τον οποίο δεν έχει λύσει ακόμη. Μπορεί να είναι μακρόχρονος και δυνητικά να τον απασχολεί για χρόνια. Μάλιστα, το ζόρι στο Australian Open αρχίζει από νωρίς για τον 25χρονο τενίστα, ο οποίος θα παίξει στον πρώτο γύρο με τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος είναι στο 125 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αυτό συνέβη λόγω τραυματισμών και ουδείς μπορεί να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται. 



Ο Τσιτσιπάς, μάλιστα, είναι στην πλευρά του bracket που βρίσκεται ο Τζόκοβιτς με τον οποίο θα μπορούσε να αναμετρηθεί στα προημιτελικά του πρώτου Major της χρονιάς, αν και εφόσον φτάσουν και οι δύο εκεί.