Ήταν σχετικά άσχημο, αλλά το ραντεβού Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στον τελικό του Supercopa de Espana, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, 14 Ιανουαρίου, στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας είναι γεγονός, μετά τη νίκη της ομάδας του Τσάβι επί της Οσασούνα, 2-0, στον ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Το θέαμα αυτού του παιχνιδιού ήταν αναντίστοιχο με εκείνο του πρώτου ημιτελικού, που έγινε την Τετάρτη, μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα, καλύτερη ομάδα από τις δύο στην αναμέτρηση, έψαχνε τον τρόπο για να αποσυναρμολογήσει την καλοστημένη άμυνα της Οσασούνα, η οποία προδόθηκε με έναν τρόπο που τείνει να γίνει κλασικός: από φάση που είχε κατοχή. Μάλιστα, το γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην αρχή της φάσης ελέγχθηκε για φάουλ που έκανε ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος έδωσε και την τελική πάσα, ώστε ο Πολωνός να ανοίξει το σκορ στο 59'. 





Η Μπαρτσελόνα δεν απειλήθηκε ιδιαιτέρως μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Λαμίν Γιαμάλ πέτυχε στο 90+3' το δεύτερο γκολ των "μπλαουγκράνα", "κλειδώνοντας" την πρόκριση. Πλέον, το clasico για τη διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς είναι γεγονός.