Ηταν 5 Δεκεμβρίου 2023. Ο Ολυμπιακός είχε φέρει στην Ελλάδα και παρουσίασε τον νέο αθλητικό του διευθυντή. Ο Πορτογάλος Πέδρο Αλβες έπιασε αμέσως δουλειά. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Μία ημέρα μετά, στην Ελλάδα έφτασε ο ένας άλλος Πορτογάλος. Αυτή τη φορά ατζέντης. Με σκοπό να επισκεφθεί τον Αλβες και να συζητήσουν μια μεταγραφική υπόθεση.

Η συνάντηση για τη μεταγραφή του Κρέσπο στον Ολυμπιακό

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, όπου διέμενε ο νέος επικεφαλής του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού. Και ο ατζέντης δεν ήταν άλλος από τον Ντομίνγκος Λόπες. Εκπρόσωπο του Μιγκέλ Κρέσπο. Του 27χρονου μέσου της Φενέρμπαχτσε, τον οποίο δεδομένα θα ήθελε στον Πειραιά ο Πέδρο Αλβες. Μια περίπτωση, ωστόσο, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν μπορεί να προχωρήσει. Παρά το γεγονός ότι ο μάνατζερ του παίκτη μίλησε στα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση που είχε με τον Ολυμπιακό. Εξηγούμαστε.

Πριν από έξι μήνες, η μεταγραφή του Κρέσπο θα ήταν εύκολη υπόθεση. Ο 27χρονος μέσος δεν αγωνιζόταν πολύ στη Φενέρμπαχτσε και η παρουσία του στην τουρκική ομάδα είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση. Εντούτοις, τους τελευταίους τρεις μήνες ο Πορτογάλος χαφ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον βασικούς κρίκους της αγωνιστικής αλυσίδας που έχει φτιάξει ο Ισμαέλ Καρτάλ και πλέον όχι μόνο δεν είναι προς παραχώρηση, αλλά έχουν ήδη ανοίξει συζητήσεις σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025.

Γιατί θα ήθελε ο Άλβες τον Κρέσπο στον Ολυμπιακό

Ο Αλβες τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Κρέσπο. Ουσιαστικά πρόκειται για δική το ανακάλυψη. Τον είχε παίκτη στην Μπράγκα, όταν εργαζόταν εκεί ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ. Και στη συνέχεια τον πήρε μαζί του στην Εστορίλ, όταν ανέλαβε αθλητικός διευθυντής. Από τη μικρή πορτογαλική ομάδα τον πούλησε το 2021 στη Φενέρμπαχτσε για 1.500.000 €. Σε 2,5 χρόνια στην Τουρκία ο Κρέσπο έχει 79 συμμετοχές, 5 γκολ και 7 ασίστ με τη φανέλα της Φενέρ.

Για την ιστορία, ο Κρέσπο είναι ένας ποδοσφαιριστής που ταιριάζει πολύ στα χαρακτηριστικά με τον Τσικίνιο, τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε ήδη. Αν και στο μυαλό του Αλβες και του Καρβαλιάλ, θα μπορούσαν και να συνυπάρξουν. Να είναι, δηλαδή, οι δύο χαφ που θα αποκτήσει η ομάδα του Πειραιά τον Ιανουάριο. Αλλά αυτό που προκύπτει είναι ότι ατζέντης του παίκτη, περισσότερο πιέζει τη Φενέρ για περισσότερα λεφτά, χρησιμοποιώντας τους Ερυθρόλευκους, παρά θέλει πραγματικά να πάρει τον πελάτη του από την Κωνσταντινούπολη.

Έχει "κλειδώσει" η δυάδα στα χαφ για τον Ολυμπιακό

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός έχει «κλειδώσει» τη δυάδα της μεσαίας του γραμμής. Αφού υπέγραψε με τον Τσικίνιο μέχρι το 2027, συζητάει με την Μπενφίκα για την άμεση απόκτησή του. Ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις με τον Αλί Αλ Μουσράτι. Τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκτήσουν τουλάχιστον έως το καλοκαίρι, με σκοπό να βοηθήσει στην κατάκτηση του τίτλου. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά το παιχνίδι της Κυριακής, με την Πόρτο, η Μπράγκα είναι πολύ πιθανό να δώσει το τελικό ΟΚ για να έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα.