Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε για την 18η αγωνιστική της Super League τον Άρη με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Αγρίνιο με το μυαλό τους στη... ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ με τον Άκη Μάντζιο να αφήνει εκτός αποστολής σημαντικά "γρανάζια" της μηχανής του. Χαρακτηριστικό είναι πως η εντεκάδα του Άρη είχε μόνο δύο παίκτες που έπαιξαν και στο Κύπελλο, γεγονός όμως που δεν τον επηρέασε δείχνοντας πως έχει βάθος στον πάγκο του, με τους Θεσσαλονικείς να περνούν... αέρας από την έδρα του Παναιτωλικού με 0-4.

Με ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι - Εκατέρωθεν ευκαιρίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει τον έλεγχο των κινήσεων αλλά ο Άρης ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος την εστία του Καπίνο με το σουτ του Παναγίδη να κοντράρει τελικά στα σώματα. Ο Παναιτωλικός δεν άργησε κι εκείνος να απειλήσει τον Χουτεσιώτη αλλά η έξοχη συνεργασία των παικτών του Γιάννη Πετράκη τελείωσε άδοξα με το σουτ του Τορεχόν να πηγαίνει πολύ ψηλά.

Προηγήθηκε ο Άρης με γκολ του Τζούρασεκ 

Το παιχνίδι είχε ρυθμό με αποτέλεσμα στο 19ο λεπτό ο Άρης να μπει μπροστά στο σκορ χάρις σε πολύ ωραίο σουτ του Τζούρασεκ ύστερα από προσωπική προσπάθεια του ίδιου με τους αμυντικούς του Παναιτωλικού να τον... κοιτούν να σκοράρει.


Παρ' ολιγον 0-2 για τον Άρη - Έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο γήπεδο για να βρουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, αλλά παρά την κατοχή που είχαν δεν απειλούσαν ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους, Αντίθετα ο Άρης στο 24ο λεπτό έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία για να σκοράρει με τους Φετφατζίδη και Μενέντεζ και να κάνει δύο τα τερματά του. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του απάντησε στην αμέσως επόμενη φάση αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν εκεί για να αποκρούσει τη σέντρα σουτ του Σενγκέλια.


Μεγάλη επέμβαση του Χουτεσιώτη και μπροστά στο ημίχρονο ο Άρης

Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Σενγκέλια να πλασάρει όμορφα από πλάγια θέση και τον Χουτεσιώτη να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ κρατώντας την ομάδα του μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με 0-1.



Ψάχνει λύσεις επιθετικά ο Γιάννης Πετράκης για τον Παναιτωλικό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν για να ισοφαρίσουν αλλά χωρίς αντίκρισμα στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, με τον Γιάννη Πετράκη να ψάχνει να βρει λύσεις από τον πάγκο του με τους Ζοάο Πέδρο και Χουάνπι να ενισχύουν περισσότερο επιθετικά την ομάδα του Αγρινίου.

Απίστευτη πίεση του Άρη για δεύτερο γκολ

Οι αλλαγές δεν έδειξαν να βοηθούν τον Παναιτωλικό με τον Άρη να έχει ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο με τον Καπίνο να κάνει την μία απόκρουση μετά την άλλη. Ο Έλληνας Πορτιέρε αρχικά απόκρουσε το τετ α τετ του Σουλεϊμάνοφ στο 65ο λεπτό και στη συνέχεια έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Ρόουζ που βρήκε και στο δοκάρι. Λίγο νωρίτερα μάλιστα η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε το επικίνδυνο σουτ του Σαβέριο λίγο πριν περάσει η μπάλα τα δίχτυα. 




Έκανε το 2-0 ο Σουλεϊμάνοφ διπλασιάζοντας τα τέρματα του Άρη

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη στην άμυνα του Παναιτωλικού... ήρθε τελικά το δεύτερο γκολ του Άρη στο 78ο λεπτό με τον Σουλεϊμάνοφ να εκμεταλλεύεται την πολύ ωραία σέντρα του Φατόρε και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.



Δοκάρι ο Παναιτωλικός - Γκολ ο Άρης στην αντεπίθεση

Μεγάλη ευκαιρία στο 89ο λεπτό έχασε ο Παναιτωλικός με τον Ζοάο Πέδρο να φεύγει στην αντεπίθεση και να δίνει πολύ ωραία με το εξωτερικό στον Σενγκέλια, αλλά εκείνος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.  Μπορεί οι γηπεδούχοι να μη κατάφεραν να μειώσουν, οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν και τρίτο γκολ στην αντεπίθεση με τον Σαβέριο να κάνει μία πολύ όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά και με φαλτσαριστό σουτ να γράφει το 0-3 για τον Άρη. 



Το 0-4 ο Ζαμόρα και τώρα... ΑΕΚ για τον Άρη

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζαμόρα για τους φιλοξενούμενους με τον Κοσταρικανό εξτρέμ του Άρη να διαμορφώνει το τελικό 0-4. Πλέον το μυαλό των παικτών του Άκη Μάντζιου είναι στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία καλή πορεία. 

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (70' Μαυρίας), Αλμέιδα Ντουάρτε (64' Χουάνπι), Πέρεθ (77' Τσιγγάρας) , Χατζηθεοδωρίδης (71' Ντίαζ), Τορεχόν, Σενγκέλια, Καρέλης (64' Ζοάο Πέδρο)

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (56' Μοντόγια), Τζούρασεκ (56' Σουλεϊμάνοφ), Παναγίδης (68' Σαβέριο), Ζαμόρα, Φετφατζίδης (46' Νταρίντα), Μενέντεζ (80' Μανού Γκαρθία)