Στην επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στην ενεργό δράση μετά από τις 14 Οκτωβρίου και την δεύτερη αγωνιστική της φετινής Basket League (στη δύσκολη νίκη κόντρα στο Περιστέρι), ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από το Λαύριο με 76-92 και στρέφει την προσοχή του τόσο στο παιχνίδι με την Παρτιζάν για τη Euroleague, όσο και σε αυτό με τον Ολυμπιακό σε 8 μέρες (22/1) για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Εργκίν Αταμάν μοίρασε το χρόνο αφήνοντας εκτός Σλούκα και Λεσόρ ενώ έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής τόσο στους Έλληνες που δεν έχουν μεγάλο ρόλο τη φετινή σεζόν, όσο και στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ προκειμένου ο Ισπανός να βρει τον επιθετικό του ρυθμό.

Βροχή τριπόντων στο ξεκίνημα το Λαύριο, ξέφυγε... όταν το αποφάσισε ο Παναθηναϊκός

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι παίκτες του Κώστα Μέξα σούταραν εξαιρετικά και βρήκαν μέχρι και προβάδισμα +6 πόντων (14-8) απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Όμως με τον Μάριους Γκριγκόνις να μπαίνει αντί του Καλαϊτζάκη και να αρχίζει τη "βροχή τριπόντων" του, οι "πράσινοι" βρήκαν αναπάντητο σερί 17 πόντων και έκλεισαν με μεγάλο προβάδισμα την πρώτη περίοδο (16-25).

Ο Εργκίν Αταμάν πέρασε από νωρίς στο παιχνίδι τον Ιωάννη Παπαπέτρου με τον "υπαρχηγό" του Παναθηναϊκού να μπαίνει ορεξάτος στο παιχνίδι και σκοράροντας και πασάροντας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Καστανιέδα ήταν αυτός που από πλευράς Λαυρίου προσπάθησε να απειλήσει και να κρατήσει κοντά την ομάδα του.

Όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά δικό του σερί και ξέφυγε μέχρι και το +17 (29-46) με τον Τζέριαν Γκραντ και τον Κέντρικ Ναν να βρίσκουν ορισμένες εξαιρετικές εκτελέσεις.

Έδωσε αρκετό χρόνο σε Έλληνες και Χουάντσο ο Αταμάν 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργκίν Αταμάν ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς του με τον Μωραΐτη να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού και τον Καλαϊτζάκη στο πλάι του με τον Αντετοκούνμπο να παίζει και για τον απόντα Μπαλτσερόφσκι.

Η διαφορά ήταν διαρκώς σε διψήφιο επίπεδο και ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού δοκίμασε και σχήματα όπως αυτό με τον Χουάντσο στο "3" στο πλάι του Μήτογλου στο "4" ενώ έδωσε και αρκετά λεπτά στον νεαρό Σαμοντούροφ.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 31-46, 54-72, 76-92

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης