Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Βόλο στο παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική της Super League, βρίσκοντας το γκολ στο 90' με την κεφαλιά του Μιριτέλο. 

Με μία τελική στην εστία από δύο ομάδες της Super League σε ένα ολάκερο ημίχρονο, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι στην πολύ πιο κρύα από τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών πόλεων Τρίπολη, ο Αστέρας και ο Βόλος δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ένα παιχνίδι γεμάτο γκολ. 

Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη, αλλά όπως συμβαίνει κάποιες φορές όταν οι ίδιες οι συνθήκες, το συγκείμενο, δεν υπόσχονται πολλά, οι επιλογές πριν του να μετουσιωθεί ένα play ανάπτυξης σε ευκαιρία, ήταν αποκαρδιωτικές. Γι' αυτό, κιόλας, ο λογαριασμός του ματς δεν έχει κάτι κραυγαλέο, αλλά περιπτώσεις που τελευταία στιγμή δεν ευδοκίμησαν να γίνουν απειλητικές: Τρία σουτ του Βόλου ως το 8' και ισάριθμα του Αστέρα μέχρι την ανάπαυλα δεν βρήκαν στόχο, πλην εκείνου του Κόμπα στο 5', που ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. Ο τελευταίος ήταν ο άτυχος της βραδιάς, αφού τραυματίστηκε στο 11' στο γόνατο και στο 13' έδωσε τη θέση του στον Γραμματικάκη. 

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος: Χάθηκε το άχαστο 


Ο Βόλος είχε κανονικό σχέδιο απέναντι στον Αστέρα και μπορεί να έμεινε πίσω από την μπάλα, ωστόσο η λογική του ήταν επιθετική, γι' αυτό και η πίεση ξεκινούσε από το μισό του Αστέρα. Οι Θεσσαλοί μπήκαν επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' ο Χουχούμης έδιωξε μπαλιά-ξυραφιά του Γκλάβτσιτς, πριν η ομάδα του κινδυνέψει. 

Ο Αστέρας προσπάθησε, αναπτυσσόμενος από τα πλάγια και με την εντολή του Ράσταβατς στους ακραίους του να ανεβαίνουν, να βρει το γκολ με γέμισμα. Ο Μύγας έδιωξε τελευταία στιγμή την μπάλα από τη μεταβίβαση του Καλτσά προς τον Κρέσπι, όμως ο Βόλος ανταπέδωσε με μια ευκαιρία που θέτει υποψηφιότητα ήδη για την... πιο χαμένη της χρονιάς. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς, ο Σιέλης βρέθηκε προ κενής εστίας στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι (όπως και ο ίδιος, χτυπώντας άσχημα), ενώ ίδιο ήταν το σημείο που βρέθηκε ύστερα από την μπαλιά του Ασλανίδη. 

Εν τέλει, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο καλύτεροι, οι γηπεδούχοι έδειξαν γιατί είναι στην έβδομη θέση, έχοντας πλέον 26 βαθμούς και ξεπερνώντας τον Ατρόμητο, που έμεινε μεν για 10ο διαδοχικό παιχνίδι Super League αήττητος, αλλά στο 1-1 με τον ΟΦΗ, και ο Βόλος γιατί είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, δύο βαθμούς πάνω από ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά, που έχουν 12. 

Η σέντρα του Καλτσά στο 90' αποδείχθηκε αλφάδι για τον Μιριτέλο, που με κεφαλιά έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Για να διευθετηθεί, μάλιστα, αν ο επιθετικός του Αστέρα καλυπτόταν, εξετάστηκε για τρία λεπτά ο VAR, που αποφάνθηκε ότι βρισκόταν σε σύννομη θέση. Ο Αστέρας έχει εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό στις 21 Ιανουαρίου, για τη 19η αγωνιστική, ενώ την ίδια μέρα ο Βόλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. 

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (13' Γραμματικάκης), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα (85' Μπαρτόλο), Μουνάφο, Γκος (71' Γιαμπλόνσκι), Ζούγλης (71' Μάντζης), Κρεσπί, Καλτσάς, Μιριτέλο.
Βόλος (Μ. Άνχ. Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Λούνα, Σιέλης, Μύγας, Μπαριέντος (90+4' Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (90+4' Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Κόμπα (66' Τσοκάνης), Γκαρσία (79' Ράσιτς), Μωραΐτης.