Η Καρδίτσα πήρε πολύ σημαντική και πειστική νίκη απέναντι στον Άρη με 80-71 κάνοντας αποφασιστικό βήμα προς την παραμονή, μετά την αντίστοιχη μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Πατρών κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι Θεσσαλοί είχαν σε μεγάλα κέφια τους ΜακΚάλουμ (16π.) και Μπιουκάναν (18π.) και κάπως έτσι έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη στη φετινή Basket League. Οι "κίτρινοι" έχασαν έδαφος όσον αφορά τη μάχη της τετράδας με το Περιστέρι να είναι μόνο τέταρτο στη βαθμολογία.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Καρδίτσα ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ έστω και αν δεν κατάφερε να βρει διαφορά μεγαλύτερη του +6 με τους Αμερικανούς της, ΜακΚάλουμ και Μπιουκάναν, να ξεκινούν ζεστοί.

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά επιθετικά με τα ποσοστά τόσο στο δίποντο όσο και στο τρίποντο να χρειάζονται βελτίωση. Ο Μπάνγκστον προσέφερε ορισμένες μεγάλες φάσεις αλλά το μομέντουμ δεν άλλαξε χέρια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Καρδίτσα βρήκε ένα σερί το οποίο έφτασε την υπέρ της διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (34-24) με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν απλώς να ελαχιστοποιήσουν τη χασούρα ενόψει δεύτερου ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων ο Άρης βρήκε αμέσως τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι με τους Γκάλινατ, Σταρκ και Μποχωρίδη να ηγούνται της επίθεσης της ομάδας του Καστρίτη με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 15-20 υπέρ τους.

Μια τεχνική ποινή που πήρε ο Τολιόπουλος σε φάση που ο Μπιουκάναν κάρφωσε εμφατικά με τον Έλληνα γκαρντ να είναι πεσμένος στο παρκέ, έμοιαζε να αλλάζει το μομέντουμ ενόψει της τελικής ευθείας.

Έτσι και έγινε με τον Μπιουκάναν να παίρνει ψυχολογία και να οδηγεί την ομάδα του σε ασφαλές προβάδισμα "τριών κατοχών" ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι όντας οριακά ζημιογόνος για τους "κίτρινους" σε μια σπάνια τόσο κακή επιθετικά εμφάνιση του Έλληνα άσσου.

Το μομέντουμ είχε περάσει ξεκάθαρα σε "θεσσαλικά χέρια" με τον Γουάιτ να γίνεται και αυτός διψήφιος και να στέλνει τη διαφορά στο +12 (77-65) με λιγότερο από ένα δίλεπτο για το φινάλε. Ο Τολιόπουλος συνέχιζε να αστοχεί και έτσι η Καρδίτσα πήρε τεράστια νίκη!

Το παιχνίδι "χάλασε" χωρίς λόγο και αιτία στο τέλος χάρη στην... ανοησία του Γκάλινατ που έκλεψε την μπάλα ενώ ο Γιάνκοβιτς τηρούσε το Fair Play με τον Έλληνα φόργουορντ να του κάνει αντιαθλητικό φάουλ και τα αίματα να ανάβουν. Μεγάλο "unfair" του Αμερικανού πρώην παίκτη της Καρδίτσας.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 44-38, 59-58, 80-69

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης